RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Pileće šnicle u sosu



Pileće šnicle
Potrebno:
  • 400 g pilećeg filea
  • senf
  • biljni začin
  • brašno
  • 50 g slanine
  • 2 kisela krastavčića
  • 200 ml tople vode
  • 3 barena jajeta
  • začinska paprika

Za prilog:
  • palenta
  • crvena sveža parika
  • peršun

Pileće meso iseći na šnicle željene veličine. Lagano izlupati, premazati senfom i začiniti. Uvaljati u brašno i na ulju propržiti, da malo porumeni. Meso izvaditi a u istoj masnoći propržiti iseckanu slaninu i krastavčiće iseckane na kolutove. Kad  se i to proprži, naliti toplu vodu i vratiti meso da se krčka.
U međuvremenu skuvajte jaja.
Jelo začiniti začinskom paprikom i po ukusu dodati još biljnog začina. Kuvana jaja oljuštiti, iseći na četvrtine i dodati piletini.
Za prilog spremiti palentu po uputstvu  sa pakovanja. Dodati svežu iseckanu crvenu papriku i peršun. Promešati i poslužiti uz piletinu.
Pileće šnicle

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar