RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Pizza s raznim nadjevima


 


Priprema

Recept za pizza tijesto neovisno o nadjevu:
Kvasac u 250 ml tople vode izmrviti i miješati dok se ne rastopi. Brašno i sol dodati te umijesiti glatko tijesto. Tijesto razdijeliti na 4 dijela i ostaviti pokrito na toplom mjestu oko 30 minuta, da se uzdigne. Uzdignuto tijesto na radnoj plohi posutoj brašnom tanko, u obliku kružnice razviti, staviti na lim koji smo prekrili papirom, premazati nadjevom, s tim što ostavimo izvana 1 cm tijesta slobodno (ne namazano nadjevom). Peći u zagrijanoj pećnici na 250 °C 12 – 15 minuta.
Za pizzu Margarita: Rajčice preliti vrelom vodom, zatim hladnom i kožicu odstraniti. Sjemenke istisnuti i što sitnije nasjeckati. Na maslinovom ulju luk i češnjak (sitno nasjeckan) staklasto popržiti, dodati rajčice, šećer i koncentrat rajčice te na laganoj vatri pustiti da kuha dok se ne dobije gusti umak. Začiniti solju i paprom. Tijesto pizze premazati umakom, poslagati ploške mozzarele, poprskati maslinovim uljem i staviti peći. Pečenu pizzu ukrasiti listićima bosiljka.
Za pizzu s bučom, kobasicom i rikulom: Buču oguliti, očistiti i narezati. Maslac zagrijati, dodati buču i izdinstati. Zaliti pilećim temeljcem i dinstati dok ne omekša. Zatim mikserom usitniti. Začiniti solju, paprom, listićima origana i izmiješati. Ljutu kobasicu narezati na tanke ploške, rikulu oprati, posušiti i ugrubo narezati. Tijesto pizze premazati pireom od buče, posložiti kobasicu, rikulu raspodijeliti po pizzi i posuti sirom. Staviti peći kako je gore navedeno.
Za pizzu s porilukom i tartufima: Poriluk po dužini prerezati, dobro oprati, na rezance narezati te u slanoj vodi oko 2 minute kuhati. Ocijediti i preliti hladnom vodom. Kiselo vrhnje izmiješati sa solju i paprom. Pizzu premazati vrhnjem te s porilukom i na tanke ploške narezanim tartufima prekriti. S uljem od tartufa pizzu poprskati i peći kako je gore navedeno.
Napomena: Nadjev možete odrediti po vlastitoj želji.


Sastojci Tijesto za pizzu:
  • 21 g svježeg kvasca
  • 400 g brašna
  • 1/2 žličice soli
  • 1 žlica maslinova ulja
  • brašno za radnu plohu
Za pizzu 'Margarita':
  • 4 rajčice
  • 2 ljutike (schalotten)
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 1 žličica šećera
  • 50 g koncentrata rajčice
  • sol, bijeli papar
  • 200 g Buffelmozzarella
  • 2 žlice maslinova ulja
  • listići bosiljka
Za pizzu s bučom, kobasicom i rikulom:
  • 300 g buče (Muskatkurbis)
  • 30 g maslaca
  • 100 ml pilećeg temeljca (iz staklenke - FOND)
  • sol, bijeli papar
  • 1 grančica origana
  • 200 g Chorizo (ljute španjolske paprike)
  • 150 g rikule
  • 150 g Gryuere sira (tvrdog aromatičnog sira)
Poriluk pizza s tartufima:
  • 2 poriluka
  • sol, bijeli papar
  • 200 g kiselog vrhnja (Creme fraiche)
  • 20 g crnih tartufa
  • 30 ml ulja od tartufa

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar