RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Tjestenina s mesom, šampinjonima i vrhnjem


 


Meso narezati na rezance, posuti brašnom i izmiješati. Luk i češnjak oguliti. Luk prerezati na četiri dijela i narezati na tanke rezance. Češnjak sitno nasjeckati. Šampinjone istresti u cjedilo i ostaviti da se dobro ocijede. Tjesteninu u slanoj vodi skuhati.
U veliku tavicu staviti malo ulja i meso kratko popržiti. Stavljati u tavicu uvijek samo toliko mesa da dno tavice bude prekriveno. Kad se meso isprži (1 – 2 minute) izvaditi iz tavice i tako postupati i s preostalim mesom.
Na preostalu masnoću staviti luk i češnjak te popržiti. Dodati šampinjone, začiniti paprom i instant juhom u prahu i kratko popržiti. Zaliti vrhnjem i mlijekom te pustiti da zakuha. Zatim meso vratiti u tavicu, temperaturu smanjiti i poklopljeno ostaviti da kuha 5 – 8 minuta.
Tjesteninu ocijediti, staviti u tavicu i izmiješati. Začiniti dodatno paprom i solju.



Sastojci Za 4 osobe
 
  • 450 g svinjskog vrata bez kosti
  • 3 - 4 žlice brašna
  • ulje za prženje
  • 2 srednje velike glavice luka
  • 4 češnja češnjaka
  • 2 male staklenke ili konzerve šampinjona u listićima 
  • 300 g tjestenine
  • 400 ml vrhnja za kuhanje
  • 300 ml mlijeka
  • 2 žličice mesne instant juhe u prahu (ili kocke)
  • sol
  • papar

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar