
Kada
želite nekoga stvarno da razmazite i priuštite mu nezaboravan užitak,
pripremite lava poslasticu, sočne kolače sa srcem od tečne, tople
čokolade nezamenljivog ukusa.
Manje od pola sata pripreme, a gosti će pomisliti da ste proveli čitav dan pripremajući ovaj neobični desert!
Priznanje za ovaj kolač vam je zagarantovano!
A recept ide ovako:
Sastojci:
Čokolada za kuvanje, iseckana
2 kašike putera, plus još malo za podmazivanje
2 kašike šećera, plus još malo za krem od vanile
2 velika jaja
2 kašike brašna
1/8 kašičice soli
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 220 ° C , a
staklene šoljice u kojima ćete peći kolač podmažite puterom. Stavite i
malu kašiku šećera u šoljice, a zatim okrenite šolju na stranu i
rotirajte je tako da se šećer zalepi za maslac svuda. Izbacite višak
šećera. Postavite podmazane šoljice na pleh.
2. Stavite iseckanu čokoladu u činiju
koja može bezbedno da se ubaci u mikrotalasnu. Zagrevajte 30 sekundi, a
potom izvadite i promešajte, zatim vratite činiju u mikrotalasnu na još
30 sekundi pa ponovo promešajte. Čokolada treba potpuno da se istopi.
Ako i dalje postoje komadi čokolade, vratite u mikrotalasnu na još 20
sekundi i promešajte.
3. U drugoj posudi sjedinite šećer i puter pa sve to umutite mikserom. Mešavina je gotova kada ne sadrži grudvice.
4. Dodajte dva jajeta u puter i šećer
i mutite mikserom oko minut dok smesa ne postane kompaktna. Dodajte
brašno, pa opet mutite da sve lepo pomešate.
5. Dodajte oko 1/3 otopljene čokolade u
smesu u posudu za mešanje, a zatim pomoću gumene lopatice promešajte.
Potom dodajte i ostatak čokoladne smeše, i mešajte sve dok ne dobijete
jedinstvenu smesu.
6. Podelite testo ravnomerno u dve
šolje, koje ste ranije podmazali, potom pecite kolače u zagrejanoj rerni
oko 11 minuta ili dok vrhovi ne porumene a strane se odvoje od šolje.
7. Gotove kolače ostavite da odstoje još pet minuta. Zatim, svaki kolač iizvadite naopačke na tanjir.
8. Odmah poslužite. Ako želite, možete ih ukrasiti šećerom u prahu, šlagom, ili voćem.






0 komentari:
Objavi komentar