skip to main |
skip to sidebar
Sastojci:
10 jaja
400 g čokolade
400 g šećera u prahu
2 maslaca
5 vanilica
400 g šlaga
1 limun
mleko za šlag
2 pakovanja puslica od 200 g
Priprema:
Napravite i ispecite 2 patišpanja od po 5 belanaca, 5 kašike šećera, 5
kašike brašna i malo narendane limunove kore. Za fil pomešajte 10
žumanaca sa 100 g šećera i skuvajte na pari, dodajte čokoladu i maslac
koji je prethodno izmućen sa šećerom u prahu. Dodajte vanilice. Fil lepo
izmešajte i malo ukuvajte. Ređajte ovim redom: patišpanj beli, pa fil,
puslice, fil, pa drugi patišpanj, fil. Tortu odozgo ukrasite šlagom.
Napomena: Listove možete poprskati šerbetom koji je spremljen od malo vode, šećera i isceđenog limunovog soka.
lisa.rs
0 komentari:
Objavi komentar