Krema: Žumanjke zajedno sa šećerom izraditi. Dodati brašno, mlijeko i vanilin šećer. Staviti na laganu vatru i kuhati neprestano miješajući, sve dok se krema ne zgusne. Kremu skloniti sa štednja i ostaviti da se potpuno ohladi. U jednoj posudi, čvrsto izraditi 2 dl slatkog vrhnja. Maslac (sobne temperature) mikserom kremasto izmiješati. Hladnu kremu od žumanjaka dodavati postepeno maslacu (žlicu po žlicu), neprestano miješajući. Zatim u kremu dodati šlag (2 dl) i kratko, mikserom izmiješati. Posebno, čvrsto izraditi 7 dl slatkog vrhnja.
Banane narezati na kolutiće i poprskati limunovim sokom, da ne bi dobili tamnu boju. Jednu koru staviti na tanjur odgovarajuće veličine, premazati 1/3 kreme, posložiti banane i premazati ih 1/3 šlaga. Položiti drugu koru, premazati 1/3 kreme, posložiti jagode narezane na ploške i premazati 1/3 šlaga te prekriti trećom korom. Treću koru premazati ostatkom kreme, posložiti očišćeni, na ploške narezani kivi i kolač izvana ukrasiti preostalim šlagom. Kolač ukrasiti po vlastitoj želji.
Napomena: Torta se može peći u limu veličine pećnice (oko 39 x 32 cm) i hladnu koru po dužini prerezati na tri jednaka dijela. Na isti način slagati kao i tortu. Može se složiti umjesto navedenog voća, bilo koje drugo mekano voće. Umjesto da pečete tri kore u kalupu za tortu, može se cijela količina tijesta od bjelanjaka staviti u lim veličine pećnice i odjednom ispeći. Kad se tijesto ohladi, prerezati ga po dužini na tri jednaka dijela.
0 komentari:
Objavi komentar