RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Štrudla s kruškama, sirom i bademom


 

Priprema

Pećnicu zagrijati na 200 °C. Na lim za pečenje staviti papir. Kruške oprati, odvojiti koštice i zajedno s kožicom narezati na kockice. Limun oprati, posušiti i naribati koricu. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka. Svježi sir izmiješati sa žumanjcima, kruškama, koricom od limuna, bademima i šećerom. Maslac rastopiti i ohladiti.
Jedan list za štrudlu staviti na radnu plohu, namazati rastopljenim maslacem, staviti drugi list, namazati maslacem, zatim staviti treći list. 1/3 nadjeva staviti na polovinu lista te zamotati. Krajeve stisnuti da nadjev ne iscuri. Postupak ponoviti i sa drugim listovima tijesta.
Štrudle staviti na lim za pečenje i peći 20 minuta. Zatim izvaditi iz pećnice, premazati ostatkom maslaca  te nastaviti peći još 10 minuta.




Sastojci

  • listovi za štrudlu : 9 tankih (250 g)
  • kruške: 600 g
  • svježi sir (20% m.m.): 300 - 400 g
  • žumanjak: 2
  • šećer: 4 žlice
  • korica limuna: 1
  • mljeveni bademi: 3 žlice
  • sitno nasjeckani bademi: 2 žlice
  • maslac, rastopljeni: 80 g
Povezani recepti:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar