RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

VISKI TORTA

85870_4_630x0
ZA KORU:
5 jaja,
100 g šećera,
100 g brašna,
1 vanil-šećer,
1 prašak za pecivo.

ZA SIRUP:
130 ml viskija,
130 ml kuvane crne kafe,
2 kašike šećera.
ZA FIL:
500 ml slatke pavlake,
2 kašike šećera u prahu.

Priprema:
Odvojte belanca od žumanca. Posebno umutite belanca pa sipajte u činiju gde ste prethodno umutili žumanca sa šećerom i vanil-šećerom. Dodajte brašno i prašak za pecivo. Drvenom varjačom uz blago mešanje sjedinite masu. Masu sipajte u okrugli pleh koji ste prethodno namazali uljem i posuli brašnom. Pecite na 180 stepeni oko 35 minuta. Dok se kora peče, pripremite sirup. U činiju umešajte viski i ohlađenu skuvanu kafu. Stavite šećer i mešajte dok se ne istopi. Pečenu koru ohladite i prelijte sirupom. Za fil umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu. Tortu premažite sa umućenom slatkom pavlakom i pospite kakaoom.
blic

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar