Nije mi preostalo drugo nego zaviriti u frižider i iskombinirati neki brzinski kolač. Sjetila sam se da dugo nisam pravila taj jednostavni brzi kakao biskvit koji svi volimo. Imala sam dvije banane koje su već bile pri kraju svog života pa sam ih iskoristila i malo upotpunila okus.
Sastojci za biskvit:
- 2 čaše od jogurta šećera
- 2,5 čaše od jogurta glatkog brašna
- 2 žlice prosijanog kakaa
- 3 žličice sode bikarbone
- 3 jogurta (po 180 g)
- 1/2 čaše ulja
- 2 žlice marmelade od šipka ili marelice
Sve sastojke staviti u zdjelu, izmiješati i izliti u kalup za tortu premazan maslacem ili u lim kakav imate. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva otprilike pola sata. Čačkalicom provjerite da li je biskvit pečen. Neka vas ne zabrinjavaju tamni rubovi, to je normalno. Pečeni biskvit premažite marmeladom u tankom sloju. Ako ne volite takvu kombinaciju, marmeladu možete izostaviti.
Narezati 2 banane na tanke kriške i poslagati u jednom sloju po kolaču.
Sastojci za čokoladnu glazuru:
- 200 g maslaca
- 200 g čokolade za kuhanje
- 20 žlica mlijeka
Na pari ili u mikrovalnoj 2 min otopiti sastojke, dobro izmiješati i preliti preko kolača.
Kolač ostaviti sat vremena na sobnoj temperaturi i još pola sata u frižideru.
Napomena: Ovaj biskvit je vrlo sočan i možete ga konzumirati bez ikakvih drugih sastojaka, odnosno bez čokoladne glazure, a isto tako glazuru možete zamijeniti šlagom.
Mi smo našu želju za slatkim zadovoljili uz poslijepodnevnu kavicu i baš smo se dobro zasladili

Sanda
0 komentari:
Objavi komentar