Tijesto izliti na lim za pečenje, vilicom fino izravnati i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C, 15 minuta. Pečeni biskvit izvući zajedno s papirom za pečenje na radnu plohu i ostaviti da se potpuno ohladi. Biskvit nije potrebno rolati!
Za kremu: Listove želatine potopiti u hladnoj vodi i pustiti da nabubre. Mascarpone zajedno s jogurtom, šećerom, kiselim vrhnjem i cappuccino prahom dobro izmiješati. Vrhnje za šlag zajedno s vanilin šećerom mikserom čvrsto izraditi.
Listove želatine dobro ocijediti i staviti na štednjak (na srednje jakoj temperaturi) da se otope. Dodati 2 – 3 žlice mascarpone mješavine te i dalje na štednjaku miješati sve dok se ne dobije glatka, tekuća smjesa. Zatim otopljenu želatinu u laganom mlazu lijevati u mascarpone mješavinu neprestano mikserom miješajući. Na kraju umiješati čvrsto izrađeni šlag. Odvojiti 3 – 4 žlice kreme za premazivanje rolata izvana!
Ohlađeni biskvit premazati džemom ili marmeladom od višanja, zatim cappuccino kremom i staviti u hladnjak oko 1/2 sata, da se krema stegne. Nakon toga uz pomoć papira biskvit motati (papir prilikom motanja odvajati). Kremom (ostavljenom sa strane) rolat premazati izvana, ukrasiti izmrvljenim amaretini keksima i staviti u hladnjak da se hladi najmanje 3 – 4 sata.
Sastojci
- BISKVIT:
- jaja: 4
- sol: na vrh noža
- šećer: 70 g
- brašno, glatko: 140 g
- prašak za pecivo: 1 ½ žličica
- mlijeko: 65 ml
- ulje: 65 ml
- PREMAZ:
- džem ili marmelada od višanja:
- KREMA:
- mascarpone: 140 g
- jogurt, čvrsti: 150 g
- kiselo vrhnje (24% masnoće): 150 g
- listovi želatine: 5
- vrhnje za šlag: 200 ml
- šećer: 50 g
- cappuccino prah: 30 g
- vanilin šećer: 2 vrećice
- UKRAŠAVANJE:
- amaretini keksi (talijanski keksi od badema):







0 komentari:
Objavi komentar