RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Nougat torta


Mom nećaku se bližilo krštenje i jedan od mojih poklona je bila upravo ova torta koju sam odlučila prekriti i ukrasiti fondan masom.
Nougat torta je jedna od mojih omiljenih i zbilja ne znam koliko sam je puta do sada napravila. Kad god je obiteljsko slavlje - traži se upravo ova torta i pojede se do zadnjeg komadića. I to iz jako dobrog razloga, jer neki od sastojaka su Nougat premium puding, tamna čokolada, Nutella, lješnjaci...sve u svemu - prefino.
Koristila sam još jedan omiljeni recept od Zorice B. koji sam našla ovdje. Kao i uvijek, recepte koji mi se svide prilagodim po svojem guštu, pa sam tako i ovaj samo malkice promijenila.
Ono što me oduševljava kod ove torte je što se relativno brzo sprema i nije komplicirana. Zapravo, najduže ćete čekati dok se krema i biskviti ohlade Laughing
Važan podatak ako volite torte prekrivati fondanom - ova je savršena upravo za pod fondan Smile
Sastojci za biskvit (promjer kalupa 26 cm) :
Biskvit sam radila po našem receptu za Dobar biskvit i izostavila lješnjake kao što je navedeno u originalnom receptu jer mislim da ih ima dovoljno u samoj kremi. Ono što samo trebate dodati je jedna jušna žlica tamnog kakaa u brašno i nastaviti kao u receptu. Pekla sam dva biskvita od 5 jaja i prepolovila ih popola da bih dobila 4 kore (biskvita).
Krema:
  •  1,5 litara mlijeka
  •  3 pudinga Nougat Premium (od Dolcele)
  •  5 vrhom punih jušnih žlica gustina (škrobnog brašna)
  •  12 jušnih žlica šećera
  •  250 grama maslaca ili margarina
  •  100 grama tamne čokolade
  •  3 jušne žlice Nutelle (ne štedite! :D )
  •  150 grama mljevenog lješnjaka (prethodno preprženog)
Priprema:
Odvojite cca 150 ml mlijeka i u njemu razmutite puding i gustin. Ostatak mlijeka zakuhajte s šećerom, čokoladom i maslacem (maslac/margarin dodajem odmah u mlijeko). Kad se sve rastopilo i mlijeko zavri - dodajte razmućeni puding s gustinom i kuhajte još 2-3 minute neprestano miješajući dok se krema ne zgusne. Maknite s vatre i prekrijte odmah površinu s prozirnom prianjajućom folijom da vam se ne stvori korica na kremi i ostavite da se krema ohladi.
Kad se krema ohladila dodajte Nutellu, izmiksajte ju kratko mikserom i spremni ste za slaganje torte. U originalnom receptu se lješnjaci pomiješaju s ohlađenom kremom, no meni je finije kad ih posipam po kremi prilikom slaganja torte.
Dakle, slažite: biskvit, krema, lješnjaci, biskvit, krema lješnjaci, dok ne dođete do kraja (biskvit je zadnji).
Odlučite sami čime ćete ju ukrasiti izvana, ganache kremom, šlagom, fondanom ili je ostaviti kao "golu tortu" .
Nadam se da ćete uživati u pripremi, a i u degustaciji torte kao i ja!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar