RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Pita od krumpira i mrkve

Obožavam brzinske ručkove, to je ono vrijeme kad mi mozak radi 100 na sat i uglavnom se vrti jedno te isto pitanje: "što napraviti brzo i fino?" Laughing
U jednom takvom kaotičnom danu nastala je i ova pita.

Vi možete sami kreirati hoće li to biti povrtna (kao ova) ili ćete dodati malo prepržene slanine ili šunkice. Nama je i ovakva bila prefina, a uz nju sam poslužila ukiseljeno povrće i ručak je bio brzo gotov.
Sastojci (za kalup promjera 24 cm) :
  • 1 veći crveni luk
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 200 grama naribanog krumpira
  • 3 veće naribane mrkve
  • dobar prstohvat peršina (svježeg ili sušenog)
  • dobar prstohvat majčine dušice (svježe ili sušene)
  • 2 cijela jaja
  • 3 jušne žlice škrobnog brašna
  • 50 grama naribanog sira (npr ementaler)
  • 2 jušne žlice kiselog vrhnja
  • malo sezama
Priprema:
Luk narežite na sitnije kockice i na dvije žlice vrelog ulja kratko ispržite. Zatim ostavite da se hladi dok pripremite ostale sastojke (naribate mrkvu i luk).
Pećnicu zagrijete na 200 stupnjeva, te pripremite kalup za pečenje, tako što ćete ga premazati s malo maslaca. Izmiješajte mrkvu, krumpir, te luk koji se prohladio.
U smjesu dodajte 1 žlicu maslinovog ulja, začine (peršin i majčinu dušicu), jaja i škrobno brašno (malo ih zajedno izradite vilicom prije dodavanja), kiselo vrhnje, naribani sir, te sol i papar. Sve promiješate i izlijte u kalup. Po vrhu posipajte sezam i stavite peći.
Nakon cca 30-ak minuta, kad se površina lagano zazlati - ručak je spreman!

Mi smo jedva čekali da se malkice prohladi da počnemo jesti. Čak i zagriženi obiteljski 'mesojedi' su uživali! Smile
Kristina

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar