Obožavam brzinske ručkove, to je ono vrijeme kad mi mozak radi 100 na
sat i uglavnom se vrti jedno te isto pitanje: "što napraviti brzo i
fino?" 
U jednom takvom kaotičnom danu nastala je i ova pita.
Vi možete sami kreirati hoće li to biti povrtna (kao ova) ili ćete dodati malo prepržene slanine ili šunkice. Nama je i ovakva bila prefina, a uz nju sam poslužila ukiseljeno povrće i ručak je bio brzo gotov.
Sastojci (za kalup promjera 24 cm) :
Luk narežite na sitnije kockice i na dvije žlice vrelog ulja kratko ispržite. Zatim ostavite da se hladi dok pripremite ostale sastojke (naribate mrkvu i luk).
Pećnicu zagrijete na 200 stupnjeva, te pripremite kalup za pečenje, tako što ćete ga premazati s malo maslaca. Izmiješajte mrkvu, krumpir, te luk koji se prohladio.
U smjesu dodajte 1 žlicu maslinovog ulja, začine (peršin i majčinu dušicu), jaja i škrobno brašno (malo ih zajedno izradite vilicom prije dodavanja), kiselo vrhnje, naribani sir, te sol i papar. Sve promiješate i izlijte u kalup. Po vrhu posipajte sezam i stavite peći.
Nakon cca 30-ak minuta, kad se površina lagano zazlati - ručak je spreman!
Mi smo jedva čekali da se malkice prohladi da počnemo jesti. Čak i zagriženi obiteljski 'mesojedi' su uživali!
Kristina

U jednom takvom kaotičnom danu nastala je i ova pita.
Vi možete sami kreirati hoće li to biti povrtna (kao ova) ili ćete dodati malo prepržene slanine ili šunkice. Nama je i ovakva bila prefina, a uz nju sam poslužila ukiseljeno povrće i ručak je bio brzo gotov.
Sastojci (za kalup promjera 24 cm) :
- 1 veći crveni luk
- 3 žlice maslinovog ulja
- 200 grama naribanog krumpira
- 3 veće naribane mrkve
- dobar prstohvat peršina (svježeg ili sušenog)
- dobar prstohvat majčine dušice (svježe ili sušene)
- 2 cijela jaja
- 3 jušne žlice škrobnog brašna
- 50 grama naribanog sira (npr ementaler)
- 2 jušne žlice kiselog vrhnja
- malo sezama
Luk narežite na sitnije kockice i na dvije žlice vrelog ulja kratko ispržite. Zatim ostavite da se hladi dok pripremite ostale sastojke (naribate mrkvu i luk).
Pećnicu zagrijete na 200 stupnjeva, te pripremite kalup za pečenje, tako što ćete ga premazati s malo maslaca. Izmiješajte mrkvu, krumpir, te luk koji se prohladio.
U smjesu dodajte 1 žlicu maslinovog ulja, začine (peršin i majčinu dušicu), jaja i škrobno brašno (malo ih zajedno izradite vilicom prije dodavanja), kiselo vrhnje, naribani sir, te sol i papar. Sve promiješate i izlijte u kalup. Po vrhu posipajte sezam i stavite peći.
Nakon cca 30-ak minuta, kad se površina lagano zazlati - ručak je spreman!
Mi smo jedva čekali da se malkice prohladi da počnemo jesti. Čak i zagriženi obiteljski 'mesojedi' su uživali!

Kristina
0 komentari:
Objavi komentar