Sastojci:
1 glavica luka ili 2 struka praziluka
ulje
500-600g šampinjona
½ kg kora za gibanicu
3 jaja
250ml kisele vode
so
biber
začin C, po želji
Sitno iseckati 1 glavicu crnog luka ili 2 struka praziluka i prodinstati na malo ulja. Dodati šampinjone isečene na listiće i posoliti ih. Dinstati na srednje tihoj vatri, dok ne uvri voda koju puštaju pečurke. Na kraju pobiberiti i po želji dodati Začin C.
Staviti prvu koru u nauljen pleh, poprskati sa malo ulja, zatim i drugu. Na treću koru naneti dinstane pečurke. Naizmenično slagati kore i pečurke, dok god ima fila. Na prvi pogled se čini da fil nije mnogo obiman, ali ga kroz slojeve ipak ima dovoljno. Završiti sa korom. Celu pitu iseći na kvadrate.
Mikserom umutiti 3 jaja, dodati 250ml kisele vode. Preliti preko pite i ostaviti da odstoji 15-30 min (kada sam u žurbi, odmah stavljam na pečenje i bude sasvim u redu)
Peći na 200 stepeni 30-ak minuta.
0 komentari:
Objavi komentar