RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Rogač bajadera



Sastojci

  •  250 g rogača sitno mljevenog
  •  250 g mljevenih keksa (vrsta po zelji)
  •  100 ml vrhnja za slag
  •  100 ml mlijeka
  •  1 vanil secera
  •  2 rum secera Podravka ili aroma ruma
  •  100 g smedjeg secera (ili sladilo po zelji)
  •  2 zlicice limuna naribana korica
  • glazura

  •  1 zlica ulja
  •  100 g tamne cokolade

Priprema

Težina:
Jednostavno

  1. Kekse samljeti pa im dodati rogač, koricu limuna, van. secer i rum secer. Moze se umjesto rum secera staviti 3-4 zlicice ruma ili aroma ruma.
  2. Mlijeko, vrhnje i secer staviti kuhati, lagano mijesati dok se secer otopi, maknuti s vatre i preliti preko rogaca. Sve dobro izmijesati. Smjesu istresti na duguljasti pleh i rukama oblikovati ravnomjerno. Mozete si pomoci valjkom za tijesto.
  3. Za glazuru; cokoladu i ulje otopiti i preliti preko smjese. Staviti u frizider na 1 sat, rezati na male kvadratice i posluziti.
    Mala napomena: prije rezanja i posluzivanja ostaviti bar 10 minuta na sobnoj temperaturi.
    Moze se napraviti i malo drugaciji omjer... 350 g keksa i 150g rogaca ako zelite da rogac manje dominira. Tada staviti jos malo mlijeka, oko 50 ml.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar