Sastojci
- 250 g rogača sitno mljevenog
- 250 g mljevenih keksa (vrsta po zelji)
- 100 ml vrhnja za slag
- 100 ml mlijeka
- 1 vanil secera
- 2 rum secera Podravka ili aroma ruma
- 100 g smedjeg secera (ili sladilo po zelji)
- 2 zlicice limuna naribana korica
glazura
- 1 zlica ulja
- 100 g tamne cokolade
Priprema
- Težina:
-
Kekse samljeti pa im dodati rogač, koricu limuna, van. secer i rum secer. Moze se umjesto rum secera staviti 3-4 zlicice ruma ili aroma ruma.
-
Mlijeko, vrhnje i secer staviti kuhati, lagano mijesati dok se secer otopi, maknuti s vatre i preliti preko rogaca. Sve dobro izmijesati. Smjesu istresti na duguljasti pleh i rukama oblikovati ravnomjerno. Mozete si pomoci valjkom za tijesto.
-
Za glazuru; cokoladu i ulje otopiti i preliti preko smjese. Staviti u frizider na 1 sat, rezati na male kvadratice i posluziti.
Mala napomena: prije rezanja i posluzivanja ostaviti bar 10 minuta na sobnoj temperaturi.
Moze se napraviti i malo drugaciji omjer... 350 g keksa i 150g rogaca ako zelite da rogac manje dominira. Tada staviti jos malo mlijeka, oko 50 ml.






0 komentari:
Objavi komentar