RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Rum torta

rum-torta
Sastojci
200 g piškota
200 ml soka od grejpfruta
4 jajeta
125 g šećera u prahu
125 ml ruma
2 vanil-šećera
100 g suvog grožđa
50 g piškota
100 g čokolade
200 ml slatke pavlake

Priprema
Piškote izmrviti, staviti u činiju, preliti sokom od grejpfruta i dobro promešati. Rasporediti masu u kalup i ostaviti da odstoji. Suvo grožđe preliti rumom i ostaviti 10 minuta da odstoji. Umutiti jaja sa šećerom i vanil-šećerom na pari, dodati čokoladu, kuvati dok se na rastopi, a zatim ostaviti fil da se ohladi. Umutiti slatku pavlaku, dodati fil od čokolade i grožđe sa rumom. Promešati i razliti u kalup na koru od piškota. Tortu ukrasiti piškotama i preliti čokoladnim topingom.
Ovo je još jedan primer odlično izbalansirene poslastice u kojoj se masti, belančevine i ugljeni hidrati nalaze u idealnoj srazmeri. Ne zaboravite da i energetsku vrednost poslastica marate uračunati u ukupni dnevni kalorijski unos.
kuhinjica.rs

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar