skip to main |
skip to sidebar
Sastojci
200 g piškota
200 ml soka od grejpfruta
4 jajeta
125 g šećera u prahu
125 ml ruma
2 vanil-šećera
100 g suvog grožđa
50 g piškota
100 g čokolade
200 ml slatke pavlake
Priprema
Piškote izmrviti, staviti u činiju, preliti sokom od grejpfruta i
dobro promešati. Rasporediti masu u kalup i ostaviti da odstoji. Suvo
grožđe preliti rumom i ostaviti 10 minuta da odstoji. Umutiti jaja sa
šećerom i vanil-šećerom na pari, dodati čokoladu, kuvati dok se na
rastopi, a zatim ostaviti fil da se ohladi. Umutiti slatku pavlaku,
dodati fil od čokolade i grožđe sa rumom. Promešati i razliti u kalup na
koru od piškota. Tortu ukrasiti piškotama i preliti čokoladnim
topingom.
Ovo je još jedan primer odlično izbalansirene poslastice u kojoj se
masti, belančevine i ugljeni hidrati nalaze u idealnoj srazmeri. Ne
zaboravite da i energetsku vrednost poslastica marate uračunati u ukupni
dnevni kalorijski unos.
kuhinjica.rs
0 komentari:
Objavi komentar