
Sastojci:
– krem sir 120 gr
– kakao prah 2 kašike
– šećer 2 kašike
– jaja 6
– čokolada za kuvanje 250 gr
– slatka pavlaka 100 ml
– mlečne čokolade 200 gr
Odvojiti belanca od žumanaca, pa sa šećerom belanca umutiti u čvrstu penu.
Čokoladu otopiti na pari, kada se prohladi dodati krem sir, kakao prah i žumanca. Sve lepo izmešati pa sjediniti sa čvrsto umućenim belancima.
Pleh veličine 32×20 obložiti pek papirom pa izliti smesu.
Rernu zagrejati na 180 stepeni, staviti kolać da se peče 15-tak minuta, čačkalicom proveriti da li je pečeno pa izvaditi iz rerne.
Ostaviti da se prohladi, ne sasvim! Za to vreme umutiti slatku pavlaku i mlečnu čokoladu otopiti na pari. Sjediniti ih i preliti preko kolača.
Neka odstoji u frižideru barem 2h. Iseći na kocke pa poslužiti.
blic






0 komentari:
Objavi komentar