Za kremu: Čokoladu narezati, na pari omekšati i ostaviti sa strane da se ohladi. Bombone narezati na veće komade. Slatko vrhnje čvrsto mikserom izmiješati. Jaja i šećer kremasto izraditi. Dodati tekuću, ohlađenu čokoladu i metlicom za snijeg umiješati. Također umiješati metlicom za snijeg čvrsto izrađeno vrhnje i to postepeno, iz 2 – 3 puta. Na kraju lagano umiješati narezane bombone. Kremu izliti u kalup (na biskvit), prekriti folijom za očuvanje svježine i staviti u zamrzivač. Najbolje preko noći!
Za karamel preljev: 8 žlica šećera karamelizirati. Dodati vrhnje i na laganoj vatri kuhati, sve dok se karamel ne otopi. Po potrebi dodati još malo vrhnja.
Za čokoladni preljev: Bombone narezati, dodati vrhnje i na pari otopiti ili u mikrovalnoj. Po potrebi dodati još malo vrhnja. Prije serviranja tortu izvaditi iz zamrzivača (15 – 30 minuta), da omekša. Narezati i svaki komad preliti preljevom od karamela i čokolade. Posuti nasjeckanim bombonima. Ostatak torte ponovno staviti u zamrzivač.
Sastojci
- TIJESTO:
- brašno: 120 g
- maslac: 75 g
- šećer: 45 g
- vanilin šećer: 2 vrećice
- kakao u prahu: 1 ½ žlica
- žumanjak: 2
- KREMA:
- čokolada za kuhanje 70% kakaa: 230 g
- čokoladni bomboni punjeni karamelom (npr. Daim ili Werthers Original): 230 g
- jaja: 5
- šećer: 70 g
- slatko vrhnje: 4,5 dl
- ZA KARAMEL PRELJEV:
- šećer: 8 žlica
- slatko vrhnje: 100 g
- ZA ČOKOLADNI PRELJEV:
- čokoladni bomboni punjeni karamelom: 80 g
- slatko vrhnje: 6 – 8 žlica
- ZA UKRAŠAVANJE:
- čokoladni bomboni punjeni karamelom: 50 g
0 komentari:
Objavi komentar