RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Tiramisu sa piškotama

Priprema

Kavu skuhati, ohladiti i s Amaretom izmiješati. Žumanjke zajedno sa šećerom kratko mikserom izmiješati. U odgovarajući lonac staviti vodu i pustiti da voda zakuha. Zatim posudu staviti na paru (posuda ne smije dodirivati vodu) i neprestano miješajući na srednje jakoj temperaturi skuhati gustu kremu. Skloniti s pare i ostaviti da se potpuno ohladi.
Vrhnje za šlag mikserom čvrsto izraditi. Žumanjcima žlicu po žlicu dodavati sir mascarpone, neprestano miješajući. Na kraju lagano umiješati čvrsto izrađeno vrhnje. Polovicu piškota umakati s neušećerenom stranom u mješavinu kave i slagati jednu do druge na duži tanjur za serviranje (umočena strana prema dolje). Piškote premazati  polovinom kreme, ponovno drugu polovicu piškota umakati u hladnu mješavinu kave i slagati jednu do druge na kremu. Premazati ostatkom kreme. Kolač ostaviti preko noći u hladnjaku. Prije serviranja obilno posuti kakaom.

Sastojci

  • Piškote: 200 g
  • Žumanjak: 4
  • Šećer u prahu: 100-150 g
  • Mascarpone sir: 500 g
  • Vrhnje za šlag: 250 ml
  • Amareto (liker od badema): 6-8 žlica
  • Espresso kuhana kava: 150-200 ml
  • Kakako prah:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar