Kavu skuhati, ohladiti i s Amaretom izmiješati. Žumanjke zajedno sa
šećerom kratko mikserom izmiješati. U odgovarajući lonac
staviti vodu i
pustiti da voda zakuha. Zatim posudu staviti na paru (posuda ne smije
dodirivati vodu) i neprestano miješajući na srednje jakoj temperaturi
skuhati gustu kremu. Skloniti s pare i ostaviti da se potpuno ohladi.
Vrhnje za šlag mikserom čvrsto izraditi. Žumanjcima žlicu po žlicu
dodavati sir mascarpone, neprestano miješajući. Na kraju lagano
umiješati čvrsto izrađeno vrhnje. Polovicu piškota umakati s
neušećerenom stranom u mješavinu kave i slagati jednu do druge na duži
tanjur za serviranje (umočena strana prema dolje). Piškote premazati
polovinom kreme, ponovno drugu polovicu piškota umakati u hladnu
mješavinu kave i slagati jednu do druge na kremu. Premazati ostatkom
kreme. Kolač ostaviti preko noći u hladnjaku. Prije serviranja obilno
posuti kakaom.
Sastojci
- Piškote: 200 g
- Žumanjak: 4
- Šećer u prahu: 100-150 g
- Mascarpone sir: 500 g
- Vrhnje za šlag: 250 ml
- Amareto (liker od badema): 6-8 žlica
- Espresso kuhana kava: 150-200 ml
- Kakako prah:
0 komentari:
Objavi komentar