
Podloga od bijele čokolade
200 gr bijele čokolade
1 dl vrhnja za šlag
3 čaše od 2 dl rižinih pahuljica
Na pari otopite bijelu čokoladu i vrhnje za šlag. Kada se čokolada
otopi u smjesu dodajte rižine pahuljice. Sve dobro pomiješajte i
dobivenu smjesu utisnite u kalup za tortu (u ovom receptu je korišten
kvadratni).
Puslice od bjelanca
4 bjelanca
280 gr šećera u prahu
Od bjelanjaka napravite čvrstu pjenu i postupno dodajte šećer u prahu.
Smjesu miješajte sa mikserom 10-15 minuta. Potom od dobivene smjese
pravite puslice duguljastog oblika. Stavite ih u
pećnicu zagrijanu na
80˚C da se suše od 2-3 sata.
2 vrećice želatine
0.5 l šampanjac
1 vanilija puding
3 žumanca
150 gr šećera
5 dl vrhnja za šlag
Želatinu prelijte sa osam žlica vode. Šampanjac stavite na vatru da uzavre. Puding od vanilije, žumanjke i šećer pomiješajte sa malo vode da smjesa bude tekuća i bez grudica. Potom smjesu lagano ulijte u kipući pjenušac i kuhajte uz stalno miješanje kao da kuhate puding.
Kada se smjesa zgusne ukloniti sa vatre, dodati želatinu i miješati dok se skroz želatina ne otopi. Ostaviti da se krema ohladi na sobnoj temperaturi. U hladnu kremu dodati umućeno vrhnje za šlag.
Torta se slaže redoslijedom: na podlogu od bijele čokolade i riže, stavite pola mousea od šampanjca, na to složite piškote koje namočite u malo tople vode i ruma, potom drugi dio kreme, i po vrhu posložite puslice od bjelanca. Staviti u hladnjak da se dobro ohladi.
recepti-svijeta






0 komentari:
Objavi komentar