RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Torta od šampanjca


?????????????????????????
Podloga od bijele čokolade
200 gr bijele čokolade
1 dl vrhnja za šlag
3 čaše od 2 dl rižinih pahuljica

Na pari otopite bijelu čokoladu i vrhnje za šlag. Kada se čokolada otopi u smjesu dodajte rižine pahuljice. Sve dobro pomiješajte i dobivenu smjesu utisnite u kalup za tortu (u ovom receptu je korišten kvadratni).
Puslice od bjelanca
4 bjelanca
280 gr šećera u prahu
Od bjelanjaka napravite čvrstu pjenu i postupno dodajte šećer u prahu. Smjesu miješajte sa mikserom 10-15 minuta. Potom od dobivene smjese pravite puslice duguljastog oblika. Stavite ih u pećnicu zagrijanu na 80˚C da se suše od 2-3 sata.

Mousse krema od šampanjca
2 vrećice želatine
0.5 l šampanjac
1 vanilija puding
3 žumanca
150 gr šećera
5 dl vrhnja za šlag

Želatinu prelijte sa osam žlica vode. Šampanjac stavite na vatru da uzavre. Puding od vanilije, žumanjke i šećer pomiješajte sa malo vode da smjesa bude tekuća i bez grudica. Potom smjesu lagano ulijte u kipući pjenušac i kuhajte uz stalno miješanje kao da kuhate puding.
Kada se smjesa zgusne ukloniti sa vatre, dodati želatinu i miješati dok se skroz želatina ne otopi. Ostaviti da se krema ohladi na sobnoj temperaturi. U hladnu kremu dodati umućeno vrhnje za šlag.
Torta se slaže redoslijedom: na podlogu od bijele čokolade i riže, stavite pola mousea od šampanjca, na to složite piškote koje namočite u malo tople vode i ruma, potom drugi dio kreme, i po vrhu posložite puslice od bjelanca. Staviti u hladnjak da se dobro ohladi.
recepti-svijeta

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar