RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Čokoladna torta sa višnjama

Recept je adaptiran iz knjige The baking bible..


Čokoladna torta sa višnjama

200g čokolade za kuvanje ili sa većim procentom kakaa
250g putera
230g smeđeg šećera
1 vanilin šećer
160g brašna
1 prašak za pecivo
45g kokosovog brašna
2 jaja
180g višanja
prah šećer i kakao za ukrašavanje, opciono

Čokoladu izlomljenu na kockice, šećer, vanilin šećer i puter staviti u šerpu, koju treba postaviti iznad šerpe sa vodom koja ključa, kako bi se sasvim otopili na pari. Mešati povremeno, sve dok smesa ne bude glatka i jednolična. Skinuti sa pare posudu i ostaviti da se malo prohladi.
Brašno, prašak za pecivo i kokosovo brašno staviti u multipraktik i par puta promešati, tek da se sjedine. Zatim dodati višnje i ponovo uključiti multipraktik, sve dok se višnje ne iseckaju sasvim i pomešaju sa brašnom. Dodati smesu sa čokoladom i jaja i ponovo mešati, do glatke, jednolične smese.
Okrugli kalup promera 23cm ili neki drugi u željenom obliku namazati puterom ili mašću, posuti brašnom, pa uliti pripremljenu smesu. Peći u unapred zagrejanoj rerni na 160 stepeni 1 sat. Kada se kalup izvadi iz rerne, ostaviti da se hladi 15-ak minuta, pa ga tek onda izručiti na žicu da se sasvim ohladi.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar