RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Limun šnite

 

Priprema

Tijesto: Pećnicu zagrijati na 200 °C. Dno dubokog lima za pečenje (36 x 32 cm) namazati maslacem. Brašno, prašak za pecivo i sol staviti u veću posudu i izmiješati. Maslac narezan na listiće, jaja, šećer i vanilin šećer dodati mješavini brašna te mikserom kremasto izmiješati (2 – 3 minute). Tijesto staviti u lim, izravnati i peći oko 20 minuta. Biskvit izvaditi iz pećnice i ostaviti da se potpuno ohladi. Hladan biskvit preliti hladnim mlijekom.
Krema I: Vrećicu pudinga, 200 ml vode i 2 žumanjka dobro izmiješati. 200 ml vode i 200 g šećera zakuhati, dodati mješavinu pudinga i miješajući kratko kuhati (oko 1 minutu). Skloniti sa štednjaka i pustiti da se na pola ohladi. U još topao puding umiješati maslac narezan na listiće i miješati sve dok se maslac ne otopi. Na kraju umiješati sok od limuna i odmah kremom premazati biskvit. Staviti u hladnjak da se hladi oko 1 sat.
Krema II: Slatko vrhnje čvrsto izraditi, staviti na kremu od limuna, izravnati te prekriti s Petit keksom.
Premaz: Šećer u prahu zajedno sa sokom od limuna glatko izmiješati. Premazati kekse i kolač ostaviti u hladnjaku preko noći.
Sutradan kolač narezati, ukrasiti narezanim žele bombonima, listićima mente te posuti šećerom u prahu.
 



Sastojci Tijesto:
  • 250 g brašna
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • na vrh noža soli
  • 200 g maslaca (sobne temperature)
  • 4 jaja
  • 200 g šećera
  • 1 vrećica vanilin šećera
 
  • 200 - 250 ml hladnog mlijeka
 
Krema I:
  • 1 vrećicu pudinga s okusom vrhnja
  • 200 ml vode
  • 2 žumanjka
 
  • 200 ml vode
  • 200 g šećera
 
  • 125 g maslaca
  • 100 ml soka od limuna (oko 3 limuna)
 
Krema II:
  • 600 ml slatkog vrhnja za šlag
 
  • 175 g Petit Beurre keksa (oko 35 komada)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar