skip to main |
skip to sidebar
Tijesto: Pećnicu zagrijati na 200 °C. Dno dubokog
lima za pečenje (36 x 32 cm) namazati maslacem. Brašno, prašak za pecivo
i sol staviti u veću
posudu i izmiješati. Maslac narezan na listiće,
jaja, šećer i vanilin šećer dodati mješavini brašna te mikserom kremasto
izmiješati (2 – 3 minute). Tijesto staviti u lim, izravnati i peći oko
20 minuta. Biskvit izvaditi iz pećnice i ostaviti da se potpuno ohladi.
Hladan biskvit preliti hladnim mlijekom.
Krema I: Vrećicu pudinga, 200 ml vode i 2 žumanjka
dobro izmiješati. 200 ml vode i 200 g šećera zakuhati, dodati mješavinu
pudinga i miješajući kratko kuhati (oko 1 minutu). Skloniti sa štednjaka
i pustiti da se na pola ohladi. U još topao puding umiješati maslac
narezan na listiće i miješati sve dok se maslac ne otopi. Na kraju
umiješati sok od limuna i odmah kremom premazati biskvit. Staviti u
hladnjak da se hladi oko 1 sat.
Krema II: Slatko vrhnje čvrsto izraditi, staviti na kremu od limuna, izravnati te prekriti s Petit keksom.
Premaz: Šećer u prahu zajedno sa sokom od limuna glatko izmiješati. Premazati kekse i kolač ostaviti u hladnjaku preko noći.
Sutradan kolač narezati, ukrasiti narezanim žele bombonima, listićima mente te posuti šećerom u prahu.
Sastojci
Tijesto:
- 250 g brašna
- 1 vrećica praška za pecivo
- na vrh noža soli
- 200 g maslaca (sobne temperature)
- 4 jaja
- 200 g šećera
- 1 vrećica vanilin šećera
- 200 - 250 ml hladnog mlijeka
Krema I:
- 1 vrećicu pudinga s okusom vrhnja
- 200 ml vode
-
2 žumanjka
- 125 g maslaca
- 100 ml soka od limuna (oko 3 limuna)
Krema II:
- 600 ml slatkog vrhnja za šlag
- 175 g Petit Beurre keksa (oko 35 komada)
0 komentari:
Objavi komentar