Za biskvit: Kakao, brašno i prašak za pecivo izmiješati i prosijati. Jaja, šećer i vanilin šećer kremasto izmiješati. Neprestano miješajući dodati mlijeko. Zatim metlicom za snijeg umiješati mješavinu od brašna, kakaa i praška za pecivo. Tijesto istresti u kalup za tortu, izravnati i staviti peći 30 – 35 minuta. Provjeriti čačkalicom da li je tijesto pečeno. Pečeni biskvit ohladiti i 3 puta vodoravno prerezati, odnosno da se dobiju 4 biskvita.
Za kremu: Orahe samljeti i podijeliti na 4 dijela. Mlijeko, šećer, vanilin šećer, maslac i čokoladu za kuhanje na štednjaku zakuhati. Skloniti sa štednjaka i umiješati rum. Ja podijelim tekućinu na četiri jednaka dijela, kako bi svaki biskvit bio s jednakom količinom tekućine preljeven!!
Torta se mora raditi u kalupu za tortu!!!!!
U kalup za tortu staviti jedan biskvit, preliti ¼ tekuće kreme, posuti ¼ oraha i s malo izmrvljenih badema u listićima te prekriti drugim biskvitom. Postupak ponavljati dok ne utrošite sve namirnice. Ostaviti preko noći u hladnjaku da se krema stegne i biskviti upiju kremu. Sutradan nožem odvojiti tortu od ruba kalupa, staviti na tanjur za tortu i ukrasiti naribanom bijelom čokoladom.
50 g tamne čokolade, maslac i ulje na laganoj vatri otopiti. Neposredno prije serviranja tortu preliti tekućom čokoladom.
Savjet: Radi lakšeg rezanja, biskvit ispeći dan ranije. Umjesto oraha mogu se upotrijebiti bademi ili lješnjaci. Tortu možete po želji preliti čokoladnom glazurom.
Sastojci
- BISKVIT:
- jaja: 3
- šećer: 15 žlica
- vanilin šećer: 1 vrećica
- mlijeko: 20 žlica
- kakao: 2 žlice
- glatko brašno: 22 žlice
- vrećica praška za pecivo: 1 ½ vrećica
- KREMA:
- mlijeko: 800 ml
- šećer: 7 žlica
- vanilin šećer: 1 vrećica
- maslac: 200 g
- čokolada za kuhanje: 100 g
- mljeveni orasi: 160 g
- bademi u listićima, izmrvljeni: 40 g
- rum: 4 – 6 žlica
- UKRAŠAVANJE:
- bijela čokolada: 50 g
- tamna čokolada: 50 g
- maslac: 3 žlice
- ulje: 2 žlice
0 komentari:
Objavi komentar