RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Titanik torta


 Priprema

Pećnicu zagrijati na 180 °C. Dno kalupa za tortu (28 cm) obložiti papirom za pečenje.
Za biskvit: Kakao, brašno i prašak za pecivo izmiješati i prosijati. Jaja, šećer i vanilin šećer kremasto izmiješati. Neprestano miješajući dodati mlijeko. Zatim metlicom za snijeg umiješati mješavinu od brašna, kakaa i praška za pecivo. Tijesto istresti u kalup za tortu, izravnati i staviti peći 30 – 35 minuta. Provjeriti čačkalicom da li je tijesto pečeno. Pečeni biskvit ohladiti i 3 puta vodoravno prerezati, odnosno da se dobiju 4 biskvita.
Za kremu: Orahe samljeti i podijeliti na 4 dijela. Mlijeko, šećer, vanilin šećer, maslac i čokoladu za kuhanje na štednjaku zakuhati. Skloniti sa štednjaka i umiješati rum. Ja podijelim tekućinu na četiri jednaka dijela, kako bi svaki biskvit bio s jednakom količinom tekućine preljeven!!
Torta se mora raditi u kalupu za tortu!!!!!
U kalup za tortu staviti jedan biskvit, preliti ¼ tekuće kreme, posuti ¼ oraha i s malo izmrvljenih badema u listićima te prekriti drugim biskvitom. Postupak ponavljati dok ne utrošite sve namirnice. Ostaviti preko noći u hladnjaku da se krema stegne i biskviti upiju kremu. Sutradan nožem odvojiti tortu od ruba kalupa, staviti na tanjur za tortu i ukrasiti naribanom bijelom čokoladom.
50 g tamne čokolade, maslac i ulje na laganoj vatri otopiti. Neposredno prije serviranja tortu preliti tekućom čokoladom.
Savjet: Radi lakšeg rezanja, biskvit ispeći dan ranije. Umjesto oraha mogu se upotrijebiti bademi ili lješnjaci. Tortu možete po želji preliti čokoladnom glazurom.


Sastojci

  • BISKVIT:
  • jaja: 3
  • šećer: 15 žlica
  • vanilin šećer: 1 vrećica
  • mlijeko: 20 žlica
  • kakao: 2 žlice
  • glatko brašno: 22 žlice
  • vrećica praška za pecivo: 1 ½ vrećica
  • KREMA:
  • mlijeko: 800 ml
  • šećer: 7 žlica
  • vanilin šećer: 1 vrećica
  • maslac: 200 g
  • čokolada za kuhanje: 100 g
  • mljeveni orasi: 160 g
  • bademi u listićima, izmrvljeni: 40 g
  • rum: 4 – 6 žlica
  • UKRAŠAVANJE:
  • bijela čokolada: 50 g
  • tamna čokolada: 50 g
  • maslac: 3 žlice
  • ulje: 2 žlice

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar