Za tijesto: Maslac na laganoj vatri rastopiti i ohladiti. Brašno, prašak za pecivo, šećer, vanilin šećer i kakao izmij ešati. Mješavini brašna dodati ohlađeni maslac i mikserom izmiješati (tijesto izgleda kao mrvice). Tijesto – mrvice raspodijeliti u kalupu i žlicom lagano ispritiskati.
Za kremu: Jaja, šećer i vanilin šećer kremasto izmiješati. Sirni namaz, svježi sir, slatko vrhnje i gustin dodati smjesi od jaja i izmiješati. Kremu izliti na tijesto, izravnati i peći 45 – 50 minuta (u toku pečenja po potrebi prekriti papirom za pečenje). Zatim izvaditi iz pećnice i ostaviti u kalupu da se potpuno ohladi. Tada nožem oprezno odvojiti od obruča kalupa i prebaciti na tanjur za tortu.
Za glazuru: Čokoladu narezati i zajedno sa slatkim vrhnjem i maslacem na laganoj vatri rastopiti, neprestano miješajući. Skloniti sa štednjaka i ostaviti da se hladi oko 15 minuta.
Tortu premazati glazurom i ostaviti preko noći u hladnjaku.
0 komentari:
Objavi komentar