RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Američki Cheesecake


 

Priprema

Dno kalupa za tortu (26 cm) namazati maslacem i posuti krušnim mrvicama. Pećnicu zagrijati na 180 °C.
Za tijesto: Maslac na laganoj vatri rastopiti i ohladiti. Brašno, prašak za pecivo, šećer, vanilin šećer i kakao izmij ešati. Mješavini brašna dodati ohlađeni maslac i mikserom izmiješati (tijesto izgleda kao mrvice). Tijesto – mrvice raspodijeliti u kalupu i žlicom lagano ispritiskati.
Za kremu: Jaja, šećer i vanilin šećer kremasto izmiješati. Sirni namaz, svježi sir, slatko vrhnje i gustin dodati smjesi od jaja i izmiješati. Kremu izliti na tijesto, izravnati i peći 45 – 50 minuta (u toku pečenja po potrebi prekriti papirom za pečenje). Zatim izvaditi iz pećnice i ostaviti u kalupu da se potpuno ohladi. Tada nožem oprezno odvojiti od obruča kalupa i prebaciti na tanjur za tortu.
Za glazuru: Čokoladu narezati i zajedno sa slatkim vrhnjem i maslacem na laganoj vatri rastopiti, neprestano miješajući. Skloniti sa štednjaka i ostaviti da se hladi oko 15 minuta.
Tortu premazati glazurom i ostaviti preko noći u hladnjaku.
 
Sastojci

 
Tijesto:
  • 12,5 dag maslaca
  • 22,5 dag brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 10 dag šećera
  • 1 vre ćica vanilin šećera
  • 2 dag kakao praha
 
Krema:
  • 3 jaja
  • 12,5 - 15 dag šećera
  • 1 vrećica vanilin šećer
  • 30 dag sirnog namaza  (26% masnoće)
  • 25 dag svježeg sira
  • 5 žlica slatkog vrhnja
  • 3 dag gustina
 
Glazura:
  • 30 dag čokolade za kuhanje
  • 2 dl slatkog vrhnja
  • 2,5 dag maslaca

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar