RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Torta sa kivijem i pomorandžama

Sastojci

Za testo:
125 g putera
100 g šećera
kašika cedevite
4 jajeta
250 g brašna
2 kašičice praška za pecivo

Za fil:
250 g krem si ra
155 g šećera
kesica vanilin šećera
kesica želatina
400 ml slatke pavlake
9 kivija
1 pomorandža
1 kesica želatina

Priprema

1. Zagrejati na 180 stepeni. Umutiti maslac uz dodatak šećera i cedevite. Umešati jaja, jedno po jedno. Dodati brašno i prašak za pecivo i umešati.
2. Nauljiti pleh (30 x 40 cm) sipati testo. Peći 25 minuta.
3. Pomešati sir, 125 g šećera i vanilin šećer. Pripremiti želatin prema uputstvu s pakovanja. Staviti  želatin na hladno mesto da stoji oko 15 minuta. Čvrsto umutiti slatku pavlaku i dodati želatinu iz frižidera u trenutku kad počne da se steže. Umeša ti sir. Premazati kremom gotovo testo.
4. Oljuštiti kivi i iseći na kolutove. Prokuvati malo vode sa 30 g šećera i blanširati kivi. Poređati kolutove kivija po kolaču. Oljuštiti pomorandžu, filetirati je i iseći na komadiće. Poređati komadiće pomorandže naizmenično sa kolutovima kivija. Pripremiti želatin za tortu i preliti voće.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar