Napraviti kremu i ostaviti preko noći u hladnjaku!!!
Za kremu: Čokoladu sitno narezati. Vrhnje za šlag na štednjaku dobro zagrijati. Preliti po čokoladi i miješati sve dok se čokolada ne otopi. Pustiti da se malo ohladi i prebaciti u hladnjak (najbolje da preko noći bude u hladnjaku). Sutradan mikserom čvrsto izraditi. Malo kreme staviti u špricu za ukrašavanje torte.
Biskvit dva puta vodoravno prerezati kako bi dobili 3 biskvita jednake debljine.
Za preljev: Čokoladno mlijeko i liker od čokolade izmiješati.
Slaganje torte: Jedan biskvit položiti na tanjur za tortu, preliti1/3 preljeva, premazati 1/3 kreme, položiti drugi biskvit, preliti 1/3 preljeva, premazati 1/3 kreme, zatim položiti treći biskvit, preliti ga preostalim preljevom i tortu izvana namazati preostalom kremom.
Za glazuru: Narezati čokoladu i zajedno s vrhnjem za šlag na pari ili laganoj temperaturi otopiti. Skloniti sa štednjaka, pustiti da se ohladi ali da bude još tekuća i tortu preliti glazurom. Ukrasiti kremom (iz šprice) i čokoladom narezanom na tanke štapiće. Tortu staviti u hladnjak najmanje 6 – 8 sati, da omekša i da se dobro ohladi.
Savjet: Umjesto likera od čokolade može se staviti rum.
Sastojci
- BISKVIT:
- čokolada za kuhanje (70% kakao): 100 g
- brašno: 100 g
- prašak za pecivo: 1 vrećica
- prženi mljeveni lješnjaci: 100 g
- jaja: 8
- sol: na vrh noža
- šećer: 200 g
- PRELJEV:
- čokoladno mlijeko: 18 žlica
- liker od čokolade: 50 ml
- KREMA:
- vrhnje za šlag: 900 ml
- čokolada za kuhanje (70% kakao): 300 g
- GLAZURA:
- čokolada za ku hanje (70% kakao): 150 g
- vrhnje za šlag: 80 ml
- UKRAŠAVANJE:
- čokolada za kuhanje:
0 komentari:
Objavi komentar