1. U šerpu srednje veličine
sipajte vodu, kukuruzni sirup i šećer. Zagrejte na srednjoj temperaturi i
mešajte dok se šećer ne otopi i sjedini. Ostavite da proključa,
prestanite da mešate, ali povremeno vlažnom četkom za premazivanje
kolača prelazite preko stranica posude, kako se šećer ne bi
kristalizovao. Ubacite termometar za slatkiše.
2. Nastavite da kuvate smesu bez mešanja, sve dok ne postignete
temperaturu od 140 stepeni na termometru za slatkiše. Pazite da ne
prekuvate, jer će se smesa previše zgusnuti. Sklonite sa vatre i
ostavite da stoji nekoliko minuta, sve dok mehurići ne prestanu da
izbijaju na površinu. Dodajte ekstrakt i boju pa dobro izmešajte.
3. Podmažite modlice, ubacite cvetić u svaku i pažljivo napunite
modlicu pripremljenom smesom. Ubacite štapić u svaku lizalicu i svaki
štapić malo provrtite kako bi bio potpuno prekriven smesom.
4. Ostavite lizalice da odstoje oko 10 minuta na sobnoj temperaturi,
pa povadite iz modlica. Čuvajte ih u hermetički zatvorenoj posudi. Po
želji možete staviti drugačiji jestivi ukras i oblikovati lizalice.
0 komentari:
Objavi komentar