RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Čokoladna torta s jabukama

Sastojci

4-5 velikih jabuka
3 ½ šoljice brašna
prstohvat soli
kesica praška za pecivo
šoljica šećera
3 kašičice cimeta
2 kašike kakaa
3 jajeta
80 ml ulja
100 g čokolade, naseckane na kockice
100 g oraha, naseckanih 

Priprema

1. Rernu zagrejte na 160 stepeni. Jabuke narendajte. 
2. U posudi pomešajte br ašno, so, prašak za pecivo, šećer, cimet i kakao. 
3. U većoj posudi pomešajte narendane jabuke, razmućena jaja i ulje. Umešajte brašno s dodacima pa dodajte nasečenu čokoladu i orahe. Mešajte tek toliko da se sastojci povežu. 
4. Ulijte u podmazan i pobrašnjen kalup za tortu prečnika 26 cm. Pecite 60 do 70 minuta. Ostavite da se malo ohladi pa ako želite, prelijte čokoladnom glazurom.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar