1. Pomešajte u glatku smesu brašno, mleko, 3 jajeta i vanilin-šećer i mešajte dok ne dobijete glatku smesu.
2. Po 1/8 testa sipajte u teflonski tiganj (prečnika 25 cm) s malo
zagrejanog putera i pecite minut. Okrenite palačinku, pa je pecite još
30 sekundi. Na taj način ispecite još sedam palačinki.
3. Masnoću od kokosa rastopite u šerpi. Naseckajte 150 g čokolade pa
je umešajte u masnoću zajedno sa 4 jajeta, 200 g šećera, korom i
likerom pomorandže. Mešajući kratko zakuvajte, pa sklonite sa ringle.
Ostavite u posudi da se ohladi kako biste time mogli da premažete
palačinke.
3. Zatim premažite palačinke kremom od čokolade, pa ih poređajte
jednu na drugu (završite palačinkom). Pritisnite nečim
palacinke, pa ih
stavite na sat vremena u frižider.
4. Za glazuru prvo zakuvajte pavlaku i puter. Sklonite šerpu sa
ringle, naseckajte preostalu čokoladu i rastopite je u pavlaci. Ostavite
da se malo ohladi. Zakuvajte 50 ml vode i 50 g šećera, a zatim to
umešajte u smesu. Gotovom smesom prelijte tortu od palačinki.
0 komentari:
Objavi komentar