Za 4 osobe: 4 teleće šnicle, 4 kriške mekog kačkavalja, 4 kriške praške šunke, 2 jajeta, 150 g prezle, so, biber i suncokretovo ulje, senf po želji.
Stavite šnicle između dve plastične folije, istucite meso tučkom i stavite na radnu površinu. Svaku šniclu posolite i pobiberite, po želji premažite tankim slojem senfa. Ređajte po krišku šunke i mekog kačkavalja, urolujte i zakačite drvenim čačkalicama. Odsecite krajeve tako da rolnice imaju pravilan oblik. Umutite jaja u dubokoj činiji, posolite i pobiberite. Rolnice prvo uronite u jaja, pa uvaljajte u prezle i pecite u teflon tiganju sa malo ulja. Povremeno ih okrećite da porumene sa svih strana. Na kraju ih zapecite u rerni 10 do 15 minuta na 180 stepeni. Kada budu gotove, izvadite čačkalice, isecite meso na tanke kriške i poslužite dok je vruće
0 komentari:
Objavi komentar