RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Rolovana teletina


16-meso-1200_620x0

Za 4 osobe: 4 teleće šnicle, 4 kriške mekog kačkavalja, 4 kriške praške šunke, 2 jajeta, 150 g prezle, so, biber i suncokretovo ulje, senf po želji.
Stavite šnicle između dve plastične folije, istucite meso tučkom i stavite na radnu površinu. Svaku šniclu posolite i pobiberite, po želji premažite tankim slojem senfa. Ređajte po krišku šunke i mekog kačkavalja, urolujte i zakačite drvenim čačkalicama. Odsecite krajeve tako da rolnice imaju pravilan oblik. Umutite jaja u dubokoj činiji, posolite i pobiberite. Rolnice prvo uronite u jaja, pa uvaljajte u prezle i pecite u teflon tiganju sa malo ulja. Povremeno ih okrećite da porumene sa svih strana. Na kraju ih zapecite u rerni 10 do 15 minuta na 180 stepeni. Kada budu gotove, izvadite čačkalice, isecite meso na tanke kriške i poslužite dok je vruće

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar