Dezert torta sa sladoledom
22:56 |
Oznake:
Dezert torta sa sladoledom
Sastojci
150 gr čokolade za kuvanje
50 gr expandiranog pirinča
100 gr margarina
3 kašike ulja
1 kesica “Eskimko” sladoleda straćatela
1 kesica šlaga
1 dl mleka
1 dl vode (kisele)
1/2 čaše kisele pavlake
3-4 kašike prah šećera
Način pripreme
U sud stavite margarin, čokoladu i ulje da se otope na laganoj vatri.
Sklonite i dodajte expandirani pirinač (pahuljice), sve to dobro sjedinite i stavite na pravougaonu ili okruglu tacnu.
Rastanjite rukama i ostavite da se ohladi.
U međuvremenu umutite sladoled prema uputstvu na kesici i stavite ga preko pripremljene mase.
Sada umutite šlag penu sa kiselom vodom i prah šećerom a kada se dobro umuti, dodajte kiselu pavlaku, muteći mikserom najmanjom brzinom, desetak sekundi. Umućen šlag rasporedite preko sladoleda.
Stavite tortu u friz da se dobro stegne i nakon toga možete uživati u ovom ledenom dezertu.
Secite ga na željene kocke a ostatak vratite u friz do sledeće upotrebe.
Izvor:Domacica.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar