Za nadjev: Jabuke oguliti, prerezati na četiri dijela, odstraniti sjemenke i narezati na tanke ploške. Sokom od limuna jabuke preliti i izmiješati. Dodati šećer, vanilin šećer i sve zajedno kratko na štednjaku dinstati (oko 5 minuta). Zatim skloniti sa štednjaka, dodati cimet i grožđice te lagano izmiješati.
Jedan dio tijesta staviti u lim. Pomoću malog valjka za tijesto ili čaše prekriti dno te staviti peći 10 – 15 minuta. Napola pečeno tijesto izvaditi iz pećnice, premazati marmeladom, posuti s 50 g oraha, zatim staviti nadjev od jabuka, izravnati i posuti preostalih 50 g oraha. Preostali dio tijesta izvaditi iz hladnjaka i pomoću ribeža direktno na nadjev tijesto ravnomjerno naribati. Staviti u pećnicu i nastaviti peći daljnjih 40 – 45 minuta. Eventualno 10 minuta prije kraja pečenja tijesto prekriti papirom za pečenje, da ne dobije tamnu boju.
Pečeni kolač izvaditi iz pećnice i ostaviti na rešetki da se potpuno ohladi. Kolač bogato posuti šećerom u prahu.
0 komentari:
Objavi komentar