RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Torta Pariz

torta-pariz

Sastojci:
4 jaja
4 kašike šećera
4 kašike brašna
2 kašike kakaoa

Druga kora:
7 belanaca
12 kašika šećera
150gr pečenih, mlevenih oraha
1 kašika brašna

Krem:
7 žumanaca
200gr šećera
500ml mleka
5 kašika gustina
250gr margarina
2 banane

Sirup:
100ml vode
100gr šećera
2 kašike ruma

Pogledajte način pripreme:
Ulupati belanca sa šećerom pa dodati žumanca. Pomešati brašno i kakao pa dodati prethodnoj smesi, izmešati pa od ove smese ispeći dve tanke korice na 180 stepeni u okruglom kalupu, otprilike 23 cm.
Ulupati belanca sa šećerom pa dodati mlevene orahe i brašno pa izmešati. U istom kalupu gde smo pekli prve dve kore peći i ovu, treću dok ne porumeni, tad je gotova.
Pomešati žumaca sa šećerom i brašnom pa dodati malo mleka i razmutiti. Ostatak mleka staviti da provri pa zakuvati smesu od žumanaca. Mešati dok se ne zgusne pa skloniti sa vatre i ohladiti. Ulupati penasto margarin pa mu dodati ohladjen fil. Izgnječiti banane pa dodati u krem
Prokuvati šećer sa vodom 2-3 minute pa skloniti sa vatre i dodati rum.
Nafilovati sa pola krema prvu koru, pa staviti koru sa orasima i nafilovati ostatak krema. Poklopiti trećom korom i dekorisati po žellji. Usput kore prskati sa sirupom.
Tortu Pariz prohladiti pa poslužiti.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar