1. Izvaditi lisnato testo iz
pakovanja, pa ga poređati jedno pored drugog i ostaviti da se odmrzne.
Rernu zagrejati na 220 stepeni. Ploče lisnatog testa razvući oklagijom
na radnoj površini.
2. Višnje ocediti i pritom sakupiti sok. Odvojiti oko 120 ml soka od
višanja. Gustin razmutiti u 2 kašike soka. Preostali sok skuvati sa
šećerom u šerpi. Umešati gustin i kratko mešati. Skinuti sa šporeta i
dodati višnje, a zatim ostaviti da se dobro ohladi.
3. Masu sa višnjama rasporediti preko rastanjenog lisnatog testa, pa
ga uviti duž duže strane, pa staviti u pleh obl
oženom masnim papirom.
Zatim rolnice premazati vodom i posuti listićima badema. Peći u rerni 25
minuta, izvaditi i staviti na kuhinjsku krpu da se ohladi. Posuti
šećerom u prahu.
0 komentari:
Objavi komentar