RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Drezdenski kolač



Priprema

Puding od vanilije skuhati po uputi i ohladiti.
Za tijesto I: Maslac sa šećerom izraditi, dodati brašno, jaje i prašak za pecivo. Tijesto dobro izraditi. Zamotati u foliju za očuvanje svježine i ostaviti u hladnjaku oko 1 sat. Jedan lim za pečenje (26 x 26 cm) namazati uljem i posuti brašnom. Tijesto staviti u lim za pečenje i razvaljati s malim valjkom za tijesto ili čašom. Nabockati vilicom, prekriti papirom za pečenje i obilno nasuti suhe mahunarke (suhi grašak, slanutak, leće ili nešto drugo) – to se zove slijepo pečenje i staviti peći oko 10 min. na temp.180 °C. Pečeno tijesto izvaditi iz pećnice i papir zajedno s mahunarkama ukloniti.
Za tijesto II: Mahunu vanilije po dužini zarezati i nožem ostrugati srž. Svježi sir, jaje, šećer, srž vanilije, grožđice, 13 dag kuhanog pudinga i fino naribanu koricu od 1 limuna dobro izmiješati. Staviti na pečeno tijesto i glatko izravnati.
Za tijesto III: Žumanjke zajedno s maslacem i šećerom pjenasto izmiješati. Preostali kuhani puding (37 dag) postepeno dodavati žumanjcima, miješajući. Bjelanjke čvrsto izraditi, dodati masi od žumanjaka i metlicom za snijeg lagano umiješati. Tijesto od jaja izliti na tijesto od sira, posuti štapićima ili listićima badema te staviti peći oko 1 sat na temp.180 °C. Kolač mora biti svjetao odozgo, odnosno ako počne dobivati pretamnu boju prekriti papirom za pečenje. Pečeni kolač ostaviti da se ohladi. Prije serviranja kolač narezati i obilno posuti šećerom u prahu.

Sastojci

  • TIJESTO I:
  • maslac: 100 g
  • šećer: 60 g
  • brašno: 200 g
  • jaja: 1
  • prašak za pecivo: na vrh noža
  • TIJESTO II:
  • mahuna vanilije: 1
  • jaja: 1
  • svježi sir: 500 g
  • šećer: 130 g
  • grožđice: 100 g
  • skuhani puding od vanilije: 130 g
  • limun, naribana korica: 1
  • TIJESTO III:
  • jaja: 4
  • maslac: 160 g
  • šećer: 150 g
  • skuhani puding od vanilije: 370 g
  • POS IPANJE:
  • listići badema: 50 g
  • šećer u prahu:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar