1.
Za crnu koru umutite žumanca sa šećerom. Dodajte maslac i omekšalu
čokoladu. Umešajte mlevene orahe. Umutite belanca u čvrst sneg. Pažljivo
sjedinite s kremom. Pecite u okruglom plehu na temperaturi od 180
stepeni oko 40 minuta.
2. Za žutu koru umutite 3 žumanceta i
celo jaje sa šećerom. Dodajte oljuštene bademe i prezle potopljene u
rum. Dodajte struganu koru od jednog limuna. Na kraju umešajte sneg od
tri belanceta. Pecite u istom plehu kao i prvu koru.
3. Kore ostavite da se dobro ohlade, ako
je moguće i preko noći. Crnu koru presecite na tri dela, žutu na dva,
tako da ukupno dobijete 5 kora.
4. Na jakoj vatri skuvajte karamel fil
od mleka i šećera. Neprestano mešajte kako bi fil zadržao svetlu boju –
ne sme da potamni. Pri kraju dodajte vanilin šećer pa ostavite fil da se
ohladi. Tek kad se potpuno ohladi, dodajte mu i umućen maslac, pa sve
dobro sjedinite.
5. Na tanjir za tortu stavite na
dno
crnu koru, filujte je, zatim stavite žutu koru, pa fil, crnu koru, fil,
žutu koru, fil, crnu koru, i ostatkom fila nafilujte celu tortu.
6. Napravite glazuru tako što ćete na
pari istopiti čokoladu, margarin i kakao. Glazuru prelijte preko torte i
ostavite je u frižideru da se ohladi pre služenja.
0 komentari:
Objavi komentar