RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Cheese cake sa višnjama

Torta-sa-visnjama
Sastojci za koru:
200 grama mljeven g keksa
125 grama maslaca
2 kašike soka od višanja
Fil:
350 grama nekog od krem namaza, ja koristim Vindia krem namaz klasik
500 ml vrhnja za šlag
15 grama želatina
10 kašika hladne vode
2-3 kašike soka od limuna
ribana korica od limuna
200 grama šećera u prahu
Fil od višanja:
500 grama oočišćenih višanja
5-6 kašika šećera
15 grama želatina
10 kašika hladne vode
Način pripreme:
Kora:
U zdjelu stavite mljeveni keks, maslac i sok od višnje. Rukom sastavite sastojke i ako vam je masa suha za formiranje kore slobodno još dodate soka. U kalup br.26 stavite papir za pečenje i formirajte koru.
Bijeli fil:
Umutite sirni namaz sa šečerom, sokom od limuna i koricom, posebno umutite vrhnje za šlag i sastavite ga sa umučenim namazom. U pripremi želatin otopite u hladnoj vodi i kad nabubri lagano ga zagrijete da se otopi i nakon toga dodajte u kremu stalno muteći. Kremu nanesite na koru.
Krema od višanja:
Želatin stavite u hladnu vodu da nabubri. Višnje sa šećerom malo kuhajte, dodajte im želatin i još kratko kuhajte, skinite sa tople ringle i nakon par minuta polako vadite višnje i redajte po filu, kad to završite onda redom polako sipajte sok koji su višnje pustile redom preko višanja. Kolač ohladite par sati i naravno uživajte u njegovom ukusu….
Prijatno!Torta-sa-visnjama

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar