1. U većem tiganju zagrejte
oko 3 kašike ulja, dodajte praziluk isečen na deblje kolutove (oko 1
cm). Pržite ga na srednjoj vatri oko 5 minuta, povremeno mešajući.
2. Dok se praziluk prži, iseckajte šampinjone na deblje listiće ili
komade pošto će se smanjiti tokom prženja. Dodajte ih praziluku i pržite
sve zajedno oko 2 minuta, ako je potrebno dodajte još malo ulja.
Posolite i pobiberite. Kad je skoro gotovo, prebacite u činiju i dodajte
senf. Promešajte,
po potrebi dosolite.
3. Uzmite 1 koru, ivice premazite uljem (ne stavljajte ulje na celu
koru), potom 1-2 kašike fila pobacajte nepravilno po kori. Urolajte
koru, pa je savijte u pužića. Na isti način pripremite ostale kore i
poslažite ih u podmazan pleh. Pecite na 200 stepeni oko 15-20 minuta.
0 komentari:
Objavi komentar