Sastojci
1/2 čaše ulja( čaša od
jogurta) 1 čaša tople vode (može i mleka) 1/2 svežeg kvasca 2 kašike
soli 100 g susma brašno po potrebi 2 kašike aleve paprike 2 jaja
Priprema
Pola kvasca razmutiti sa malo tople vode.
Zatim u razmućeni kvasac dodati zejtin, so i brašno.
Sve sastojke umesiti rukom i od dobijenog testa kidati loptice veličine pesnice.
Loptice razvući oklagojom da se dobije oblik kocke.
U posebnu posudu umutiti 2 jaja sa 2 kašike aleve paprike.
Razmućenim jajima premazati prethodno razvučeno testo i posipati ga susamom.
Tako razvučeno i premazano testo iseći na tanke kajiševe.
Svaki kajiš presaviti tako da premazana strana bude spolja.
Presavijene štapiće uvrteti i staviti u prethodno podmazan pleh.
Štapiće peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dvadesetak minuta.
Prijatno!
Zatim u razmućeni kvasac dodati zejtin, so i brašno.
Sve sastojke umesiti rukom i od dobijenog testa kidati loptice veličine pesnice.
Loptice razvući oklagojom da se dobije oblik kocke.
U posebnu posudu umutiti 2 jaja sa 2 kašike aleve paprike.
Razmućenim jajima premazati prethodno razvučeno testo i posipati ga susamom.
Tako razvučeno i premazano testo iseći na tanke kajiševe.
Svaki kajiš presaviti tako da premazana strana bude spolja.
Presavijene štapiće uvrteti i staviti u prethodno podmazan pleh.
Štapiće peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dvadesetak minuta.
Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar