skip to main |
skip to sidebar
Sastojci i priprema:
- 300 gr margarina
- 100 gr secera u prahu
- 1 zumance
- 1 vanili secer
- 350 gr brasna
Probajte ove keksice prosto se tope u ustima….Otopiti lagano na tihoj
vatri 300 gr margarina (ali ne celu kolicinu neka ostane jedno 150 gr
neotopljeno) skloniti sa vatre, umutiti viljuskom
omeksali margarin sa
100 gr secera u prahu, 1 zumancetom, 1 vanili secerom i sve lagano
umesiti sa 350 gr brasna (mozda ce vam trebati malo vise brasna posto to
sve zavisi od proizvodjaca). Staviti testo u spric sa zvezdastim
otvorom sa kojim se prave princes krofne i istiskivati keks po keks
jedan do drugog. Peci ih na 180 stepeni i paziti da ostanu svetli.
Ohladjene spajati dva po dva sa pekmezom po zelji (ja sam spajala sa
domacim dzemom od kajsije). Isarati ih sa topljenom cokoladom ili ako
hocete umakala ih do pola u otopljenu cokoladu i onda valjati
u kokos…
Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar