RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Irski hleb od krompira

Sastojci

1 1/2 šolja brašna
2 kašike putera + još malo za prženje
so
1 1/2 šolja krompir pirea (3 velika krompira, skuvana i ispasirana)
1/4 šolje mleka

Priprema

1. Rernu uključite na 200 C.
2. Pomešajte brašno, puter i so i zamesite. Dodajte krompir pire i mleko i mesite dok ne dobijete glatko testo.
3. Testo razvucite u pravougani oblik i zatim isecite parčiće veličine 5x5 cm.
4. Poređajte parčad na papir za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni oko 20 minuta, pri čemu ih okrenite nakon 10 minuta pečenja. Kada je pečen, hleb ostavite da se ohladi.
5. U tiganju, na umerenoj temperaturi zagrejte puter i propržite pečen. Nakon 2 minuta ih okrenite tako da ravnomerno porumene sa obe strane. 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar