RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Bananita, kolač koji je osvojio internet

2014-08-bananita_kolac_koji_je_osvojio_internet_344299480
Sastojci:
Za testo:
9 jaja
9 kašika šećera
9 kašika mlevenih oraha
2 kašika brašna
1/2 kesice praška za pecivo

Za fil:
1 litar mleka
2 pudinga sa ukusom vanile
4 kašike brašna (vršne)
2 kesice vanila šećera
250 grama putera
2 kašike šećera u prahu

Čokoladna glazura:
120 gr čokolade za kuvanje
80 gr putera
8 kašika slatke pavlake

I još:
6 banana
400 ml slatke pavlake
sok iz jednog limuna

Priprema
Testo: Odvojiti belanca pa ih ulupati u čvrst sneg, dodati šećer, jedno po jedno žumance i mutiti miskerom daok se ne dobije gusta masa. Pomešati orahe, brašno i prašak pa pažljivo dodati smesi od jaja. Pecite u plitkom, velikom plehu. Hladno testo presecite na dva dela.
Fil: Pomešajte brašno, puding i vanilin šećer s malo mleka. Ostatak mleka stavite da se kuvate, dodajte šećer (količina po želji) i kad provri dodajte puding. Ohladite fil i povremeno promešajte da se ne uhvati korica.
Umutite penasto puter sa šećerom u prahu pa postepeno dodajte puding sobne temperature.
Filovanje:
Na tanjir staviti deo testa, prelijte polovinom fila, pa stavite drugi deo testa i ostatak fila. Oljuštite banane, rasecite ih po dužini na pola i poprskajte ih limunovim sokom pa poslažite po filu i prelijte glazurom. Možete umotati folijom donji deo kolača da vam se glazura ne sliva previše, ali banane treba dobro zaliti glazurom da ne pocrne.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar