Sastojci:
Za testo:
9 jaja
9 kašika šećera
9 kašika mlevenih oraha
2 kašika brašna
1/2 kesice praška za pecivo
Za fil:
1 litar mleka
2 pudinga sa ukusom vanile
4 kašike brašna (vršne)
2 kesice vanila šećera
250 grama putera
2 kašike šećera u prahu
Čokoladna glazura:
120 gr čokolade za kuvanje
80 gr putera
8 kašika slatke pavlake
I još:
6 banana
400 ml slatke pavlake
sok iz jednog limuna
Priprema
Fil: Pomešajte brašno, puding i vanilin šećer s malo mleka. Ostatak mleka stavite da se kuvate, dodajte šećer (količina po želji) i kad provri dodajte puding. Ohladite fil i povremeno promešajte da se ne uhvati korica.
Umutite penasto puter sa šećerom u prahu pa postepeno dodajte puding sobne temperature.
Filovanje:
Na tanjir staviti deo testa, prelijte polovinom fila, pa stavite drugi deo testa i ostatak fila. Oljuštite banane, rasecite ih po dužini na pola i poprskajte ih limunovim sokom pa poslažite po filu i prelijte glazurom. Možete umotati folijom donji deo kolača da vam se glazura ne sliva previše, ali banane treba dobro zaliti glazurom da ne pocrne.
0 komentari:
Objavi komentar