Kora I – žuta:
5 jaja
5 kašika brašna
5 kašika šećera
prstohvat soli
Kakao kora:
5 jaja
5 kašika šećer
3 kašike brašna
2 kašike kakaoa
prstohvat soli
Krem:
4 jaja
10 kašika šećera
2 kesice vanilin šećera
200 gr putera
200 ml slatke pavlake
150 gr oraha
Sirup:
350 ml vode
3 kašike šećera
Priprema:
Ulupati belanca sa prstohvatom soli, pa postepeno dodavati šećer uz mućenje, dok se ne dobije jaka pena.
Postupak za drugu koru je potpuno isti, samo kakao dodajte kad i brašno.
Obe kore potpuno ohladite.
Ulupati jaja sa šećerom i vanilin šećerom i staviti na paru da se kuva. Kuvati dok se krem malo ne zgusne.
Otprilike 15 minuta.
Ulupati puter pa mu dodati ohladjn krem i upet umutiti.
Na kraju dodati orahe i izmešati.
Ulupati slatku pavlaku, pa i nju dodati kremu i izmešati.
Prokuvati vodu i šećer i isprskati obe kore.
Na prvu koru naneti 2/3 fila, poklopiti drugom korom i namazati ostatak fila.
Posuti sve mlevenim orasima i ostaviti 3h da odstoji.
brzikolaci
0 komentari:
Objavi komentar