Sastojci:
Tijesto
6 jaja
1 prstohvat soli
125 grama maslaca
400 grama Nutelle
1 žlice ruma, Frangelica ili vode
100 grama mljevenih lješnjaka
100 grama tamne čokolade
Premaz
100 grama lješnjaka (oguljenih)
125 ml vrhnja za šlag (punomasno, >40%)
1 žlica ruma, Frangelica ili vode
125 grama tamne čokolade
Priprema:
Tijesto
U velikoj zdjeli izmiksati bjelanjkei sol dok ne postane čvrsto, ali ne suho.
U posebnoj zdjeli istući omekšani maslac i Nutellu, te dodati rum (ili što već koristite),žumanjke te mljevene lješnjake.
Toj smjesi dodati prethodno otopljenu i ohlađenu čokoladu. “Omekšati” smjesu dodajući joj dvije-tri žlice bjelanjaka te dobro promiješati. Zatim lagano dodavati i miješati ostatak bjelanjaka.
Izliti smjesu u kalup i peći 40 minuta, ili dok se rub ne počne odvajati od kalupa. Ostaviti da se ohladi.
Premaz
Prepržiti lješnjake u tavici dok ne postano zlatno-smeđi. Miješati ih kako ne bi zagorili. Ostaviti ih da se ohlade, jer će glazura postati “masna” ako ih stavite tople.
U posudi dodati vrhnje, rum i čokoladu te otapati na laganoj vatri. Kada se čokolada rastopi, skinuti s vatre i još malo miješati dok ne postane dobre gustoće da se može preliti preko torte.
Preliti glazuru i gore posipati lješnjake.
Ostaviti tortu da se malo ohladi.
glam.hr
0 komentari:
Objavi komentar