RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Donosimo vam fantastičan recept za tortu od Nutelle za osam osoba. Uživajte!

torta_od_nutelle_1
Sastojci:
Tijesto
6 jaja
1 prstohvat soli
125 grama maslaca
400 grama Nutelle
1 žlice ruma, Frangelica ili vode
100 grama mljevenih lješnjaka
100 grama tamne čokolade

Premaz
100 grama lješnjaka (oguljenih)
125 ml vrhnja za šlag (punomasno, >40%)
1 žlica ruma, Frangelica ili vode
125 grama tamne čokolade

Priprema:
Tijesto
Zagrijati pećnicu na 180° C.
U velikoj zdjeli izmiksati bjelanjkei sol dok ne postane čvrsto, ali ne suho.
U posebnoj zdjeli istući omekšani maslac i Nutellu, te dodati rum (ili što već koristite),žumanjke te mljevene lješnjake.
Toj smjesi dodati prethodno otopljenu i ohlađenu čokoladu. “Omekšati” smjesu dodajući joj dvije-tri žlice bjelanjaka te dobro promiješati. Zatim lagano dodavati i miješati ostatak bjelanjaka.
Izliti smjesu u kalup i peći 40 minuta, ili dok se rub ne počne odvajati od kalupa. Ostaviti da se ohladi.

Premaz
Prepržiti lješnjake u tavici dok ne postano zlatno-smeđi. Miješati ih kako ne bi zagorili. Ostaviti ih da se ohlade, jer će glazura postati “masna” ako ih stavite tople.
U posudi dodati vrhnje, rum i čokoladu te otapati na laganoj vatri. Kada se čokolada rastopi, skinuti s vatre i još malo miješati dok ne postane dobre gustoće da se može preliti preko torte.
Preliti glazuru i gore posipati lješnjake.
Ostaviti tortu da se malo ohladi.
glam.hr

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar