RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Kremšnite

 

Priprema

1 Odvojite bjelanjke od žumanjaka.
2 Miksajte bjelanjke pa prije kraja polako dodajte pola količine šećera (175 grama).
3 Stavite 550 mililitara mlijeka da zakuha.
4 Izmiksajte žumanjke s ostatkom šećera te dodajte brašno i ostatak mlijeka (200 ml).
5 Kad mlijeko zakuha, maknite ga s vatre i ulijte smjesu sa žumanjcima. Stalno miješajte. Stalno miješajte.
6 Vratite na vatru, neprestano miješajte i, kad zakuha, kuhajte još dvije-tri minute.
7 U toplu kremu oprezno kuhačom umiješajte bjelanjke.
8 Ispecite dva lista lisnatog tijesta veličine lima.
9 U lim stavite jedan ispečeni list, izlijte kremu i poravnajte. Stavite šlag po kremi.
10 Drugi ispečeni list izrežite na kockice, cca 4x6 komada (ukupno 24 komada). Stavite je na šlag te pospite šećerom u prahu. Poslužite hladno.
Izvor: Uskrsna kuharica 24sata

Sastojci BROJ PORCIJA - 12 +

  • 500 g tijesto za savijače
  • 6 kom jaje kokošje
  • 350 g šećer, kristal
  • 100 g oštro brašno
  • 750 ml mlijeko kravlje (1.8% masti )
  • 500 ml vrhnje za šlag
  • šećer, u prahu

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar