Priprema
1
Odvojite bjelanjke od žumanjaka.
2
Miksajte bjelanjke pa prije kraja polako dodajte pola količine šećera (175 grama).
3
Stavite 550 mililitara mlijeka da zakuha.
4
Izmiksajte žumanjke s ostatkom šećera te dodajte brašno i ostatak mlijeka (200 ml).
5
Kad mlijeko zakuha, maknite ga s
vatre i ulijte smjesu sa žumanjcima. Stalno miješajte. Stalno miješajte.
6
Vratite na vatru, neprestano miješajte i, kad zakuha, kuhajte još dvije-tri minute.
7
U toplu kremu oprezno kuhačom umiješajte bjelanjke.
8
Ispecite dva lista lisnatog tijesta veličine lima.
9
U lim stavite jedan ispečeni list, izlijte kremu i poravnajte. Stavite šlag po kremi.
10
Drugi ispečeni list
izrežite na
kockice, cca 4x6 komada (ukupno 24 komada). Stavite je na šlag te
pospite šećerom u prahu. Poslužite hladno.
Sastojci BROJ PORCIJA - 12 +
-
500 g
tijesto za savijače
-
6 kom
jaje kokošje
-
350 g
šećer, kristal
-
100 g
oštro brašno
-
750 ml
mlijeko
kravlje (1.8% masti )
-
500 ml
vrhnje za šlag
- šećer, u prahu
0 komentari:
Objavi komentar