Priprema
1
Krilca razrežite na tri dijela.
Svaki komadić uvaljajte u brašno i kratko prepržite na maslinovom ulju
dok ne porumeni. Posolite i popaprite te meso izvadite i
stavite na
toplo.
2
U istoj posudi u kojoj ste pržili
krilca dodajte sitno sjeckani luk i češnjak i mljevenu čili papričicu.
Kratko propirjajte uz dolijevanje temeljca, ako nemate temeljac, možete
rastopiti kocku za juhu u vodi.
3
Piletinu zatim vratite u posudu,
zajedno sa sitno sjeckanom, oguljenom rajčicom. Lagano pirjajte dok meso
ne omekša oko 30-tak minuta.
Sastojci BROJ PORCIJA - 4 +
-
8 kom
pileća krilca
-
0.5 šalica
pšenično brašno, bijelo
-
1 kom
luk ,crveni
-
2 režanj
češnjak
-
1 žličica
čili papričica
-
300 g
rajčica, crvena
-
2 dl
pileći temeljac
-
2 žlica
ulje maslinovo
-
svježe mljeveni papar
-
bosiljak, vezica
-
sol
Priprema
1 Krilca razrežite na tri dijela. Svaki komadić uvaljajte u brašno i kratko prepržite na maslinovom ulju dok ne porumeni. Posolite i popaprite te meso izvadite i stavite na toplo.
2 U istoj posudi u kojoj ste pržili krilca dodajte sitno sjeckani luk i češnjak i mljevenu čili papričicu. Kratko propirjajte uz dolijevanje temeljca, ako nemate temeljac, možete rastopiti kocku za juhu u vodi.
3 Piletinu zatim vratite u posudu, zajedno sa sitno sjeckanom, oguljenom rajčicom. Lagano pirjajte dok meso ne omekša oko 30-tak minuta.
Krilca možete i do kraja ispeći u tavi, pa tek onda umočiti u gotov ljuti umak koji ste zasebno pirjali. No, bolja je kombinacija kad se meso pirja u umaku jer se lijepo prožme i svi sastojci umaka stope se s mesom.Pospite s malo bosiljka i poslužite uz rižu ili povrće.Sastojci BROJ PORCIJA - 4 +
-
8 kom
pileća krilca
-
0.5 šalica
pšenično brašno,
bijelo
-
1 kom
luk ,crveni
-
2 režanj
češnjak
-
1 žličica
čili papričica
-
300 g
rajčica, crvena
-
2 dl
pileći temeljac
-
2 žlica
ulje maslinovo
-
svježe mljeveni papar
-
bosiljak, vezica
- sol
0 komentari:
Objavi komentar