RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Ljuta pileća krilca

 


Priprema

1 Krilca razrežite na tri dijela. Svaki komadić uvaljajte u brašno i kratko prepržite na maslinovom ulju dok ne porumeni. Posolite i popaprite te meso izvadite i stavite na toplo.
2 U istoj posudi u kojoj ste pržili krilca dodajte sitno sjeckani luk i češnjak i mljevenu čili papričicu. Kratko propirjajte uz dolijevanje temeljca, ako nemate temeljac, možete rastopiti kocku za juhu u vodi.
3 Piletinu zatim vratite u posudu, zajedno sa sitno sjeckanom, oguljenom rajčicom. Lagano pirjajte dok meso ne omekša oko 30-tak minuta.
Krilca možete i do kraja ispeći u tavi, pa tek onda umočiti u gotov ljuti umak koji ste zasebno pirjali. No, bolja je kombinacija kad se meso pirja u umaku jer se lijepo prožme i svi sastojci umaka stope se s mesom.
Pospite s malo bosiljka i poslužite uz rižu ili povrće.

Sastojci BROJ PORCIJA - 4 +

  • 8 kom pileća krilca
  • 0.5 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 1 žličica čili papričica
  • 300 g rajčica, crvena
  • 2 dl pileći temeljac
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • svježe mljeveni papar
  • bosiljak, vezica
  • sol

    Priprema

    1 Krilca razrežite na tri dijela. Svaki komadić uvaljajte u brašno i kratko prepržite na maslinovom ulju dok ne porumeni. Posolite i popaprite te meso izvadite i stavite na toplo.
    2 U istoj posudi u kojoj ste pržili krilca dodajte sitno sjeckani luk i češnjak i mljevenu čili papričicu. Kratko propirjajte uz dolijevanje temeljca, ako nemate temeljac, možete rastopiti kocku za juhu u vodi.
    3 Piletinu zatim vratite u posudu, zajedno sa sitno sjeckanom, oguljenom rajčicom. Lagano pirjajte dok meso ne omekša oko 30-tak minuta.
    Krilca možete i do kraja ispeći u tavi, pa tek onda umočiti u gotov ljuti umak koji ste zasebno pirjali. No, bolja je kombinacija kad se meso pirja u umaku jer se lijepo prožme i svi sastojci umaka stope se s mesom.
    Pospite s malo bosiljka i poslužite uz rižu ili povrće.

    Sastojci BROJ PORCIJA - 4 +

  • 8 kom pileća krilca
  • 0.5 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 1 žličica čili papričica
  • 300 g rajčica, crvena
  • 2 dl pileći temeljac
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • svježe mljeveni papar
  • bosiljak, vezica
  • sol

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar