RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Mislite da je spremanje POMFRITA jednostavno? Ne, ako želite da je spolja HRSKAV, a iznutra SOČAN!

Ako želite savršen pomfrit, moraćete da se malo više potrudite 

Poznato je da pomfrit nije preterano zdrav i da ga zbog toga ne bi trebalo konzumirati previše često. Ali, ponekad možemo sebi priuštiti ovo malo zadovoljstvo.
A ukoliko ga budete spremili na ovaj način, budite sigurni da ćete ga zavoleti još više. Najpre pripremite nekoliko većih krompira, operite ih i ogulite. A kada ste to učinili, isecite ga. Možete koristiti nož, sekalicu ili neko slično kuhinjsko pomagalo. Nakon toga, pipermite posudu sa vodom i sipajte pomfrit u nju. Ostavite ga da odstoji oko pet minuta, kako bi se skinuo višak skroba.
Nakon toga, izvadite krompir i prebacite ga u drugu, posudu, a onu u kojoj je bila voda operite i napunite ključalom vodom, a onda dodajte kašiku kukuruznog sirupa.
Vratite krompir u tu vodu i ostavite ga da odstoji oko deset minuta. Izavdite ga i stavite na ubrus kako biste ga prosušili. Stavite pomfit u friz na oko 20 minuta.
Sada je na redu prženje. Najbolje bi bilo da koristite fritezu, ali možete sipati i veću količinu ulja u dublju šerpu. Pomrfit ćete pržiti dva puta. Prvi put je stavite u fritezu na dva minuta. Izvadite i ostavite da odstoje na tanjiru sa ubrusom oko deset minuta, tek da se blago ohlade.
Zatim vratite pomfrit u fritezu i pržite ga oko pet do sedam minuta. I vaš specijalitet je gotov.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar