1.
U posudi zamesiti glatko testo od brašna, jaja, kisele vode i jogurta.
Dodati so, biber i muskatni oraščić. Očistitit beli luk i sitno ga
iseckati. U tiganju zagrejati ulje i na njemu prodinstati beli luk.
2. Spanać očistiti, oprati i ostaviti da
se dobro ocedi. Sitno ga iseckati, dodati ga belom luku i sve kratko
prodinstati. Dodati so, biber i muskatni oraščić. Skinuti sa ringle,
ostaviti da se
ohladi i time puniti palačinke. U drugom tiganju
zagrejati maslac i peći palačinke. Pečene palačinke slagati na tanjir.
3. Rernu zagrejati na 220 stepeni.
Paradajz oprati i očistiti i iseći na kolutove. Paradajz i rendani sir
poređati po palačinkama. Urolati ih i poređati po podmazanom plehu. Peći
u rerni 15 min.
4. Pečene palačinke izvaditi iz pleha, posuti ih začinskim biljem i ružicama od svežeg paradajza.
0 komentari:
Objavi komentar