RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Tarte od bijele čokolade i kave


Priprema

1 U malom lončiću, zagrijati liker od kave ili rum, maknuti s vatre i rastopiti ocijeđenu želatinu, pazeći da želatina ne zavrije; ulijati želatinu u nadjev, miksajući.
2 Zagrijati 250 ml vrhnja do vrenja i preliti čokoladu i kavu vrućim vrhnjem i ostaviti 1 min, a zatim pjenjačom dobro izmiješati u glatku kremu. Ostaviti da se dobro ohladi, najbolje preko noći u hladnjaku.
3 Za tijesto, u mikseru izmiksati maslac i šećer u prahu, zatim dodati žumanjak i dobro izmiješati, dodati prosijano brašno i kakao u prahu i miješati samo dok se tijesto ne poveže.
4 Oblikovati disk od tijesta i zamotati u plastičnu foliju te ostaviti da se tijesto stisne u hladnjaku, oko sat vremena.
5 Između dva komada plastične folije razvaljati tijesto na tanko, da se dobije relativno pravilan krug promjera 35 cm; obložiti tijestom kalup za pitu (ostaviti malo tijesta da prelazi preko rubova kalupa, u slučaju da se tijesto stisne tokom pečenja) te izbosti tijesto vilicom kako se ne bi napuhnulo.
6 Tijesto peći na 165°C oko 20-30 min, sve dok ne izgleda pečeno i suho, nakon toga ostaviti da se ohladi te oštrim nožem odrezati višak tijesta po rubovima kalupa.
7 Namočiti želatinu u hladnoj vodi da omekša, oko 5 min.
8 Procijediti smjesu od bijele čokolade i kave kroz fino sito i mikserom istući tu smjesu s ostatkom slatkog vrhnja, da se dobije mekani šlag.
9 U malom lončiću, zagrijati liker od kave ili rum, maknuti s vatre i rastopiti ocijeđenu želatinu,
10 Nadjev ulijati u pečeno tijesto u kalupu i izravnati vrh; ostaviti u hladnjaku na 2 sata da se smjesa stisne prije posluživanja.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar