Priprema
1
U malom lončiću, zagrijati liker od
kave ili rum, maknuti s vatre i rastopiti ocijeđenu želatinu, pazeći da
želatina ne zavrije; ulijati želatinu u nadjev, miksajući.
2
Zagrijati 250 ml vrhnja do vrenja i
preliti čokoladu i kavu vrućim vrhnjem
i ostaviti 1 min, a zatim
pjenjačom dobro izmiješati u glatku kremu. Ostaviti da se dobro ohladi,
najbolje preko noći u hladnjaku.
3
Za tijesto, u mikseru izmiksati
maslac i šećer u prahu, zatim dodati žumanjak i dobro izmiješati, dodati
prosijano brašno i kakao u prahu i miješati samo dok se tijesto ne
poveže.
4
Oblikovati disk od tijesta i
zamotati u plastičnu foliju te ostaviti da se tijesto stisne u
hladnjaku, oko sat vremena.
5
Između dva komada plastične folije
razvaljati tijesto na tanko,
da se dobije relativno pravilan krug promjera 35 cm; obložiti tijestom
kalup za pitu (ostaviti malo tijesta da prelazi preko rubova kalupa, u
slučaju da se tijesto stisne tokom pečenja) te izbosti tijesto vilicom
kako se ne bi napuhnulo.
6
Tijesto peći na 165°C oko 20-30 min, sve dok ne izgleda pečeno i
suho, nakon toga ostaviti da se ohladi te oštrim nožem odrezati višak tijesta po rubovima kalupa.
7
Namočiti želatinu u hladnoj vodi da omekša, oko 5 min.
8
Procijediti smjesu od bijele
čokolade i kave kroz fino sito i mikserom istući tu smjesu s ostatkom
slatkog vrhnja, da se dobije mekani šlag.
9
U malom lončiću, zagrijati liker od
kave ili rum, maknuti s vatre i rastopiti ocijeđenu želatinu,
10
Nadjev ulijati u pečeno tijesto u
kalupu i izravnati vrh; ostaviti u hladnjaku na 2 sata da se smjesa
stisne prije posluživanja.
Tarte od bijele čokolade i kave
01:52 |
Oznake:
Tarte od bijele čokolade i kave
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar