Priprema
1
Propirjate papriku i gljive.
2
Pomiješajte ricottu, mozzarellu,
parmezan i šunku narezanu na trake te popaprite. Dodajte papriku i
gljive.
3
Pomiješajte brašno i kvasac
ta dodajte sol. Napravite udubinu pa ulijte vodu i malo ulja.
4
Zamijesite tijesto pa ostavite da se diže.
5
Pećnicu zagrijte na 190C. Lim za pečenje prekrijte papirom za pečenje.
6
Podijelite tijesto na šest dijelova. Razvaljajte u ovalan oblik dio po dio te nadjenite.
7
Premažite rubove tijesta vodom. Zatvorite i postavite na lim za pečenje.
8
Calzone premažite maslinovim uljem te pecite 25-30 minuta.
Sastojci BROJ PORCIJA - 4 +
Nadjev-
1 kom
paprika, zelena
-
200 g
šampinjoni (uzgojeni)
-
200 g
ricotta
-
200 g
mozzarella
-
40 g
parmezan
-
100 g
kuhana šunka
-
450 g
pšenično
brašno, bijelo
-
2 žličica
suhi kvasac
-
300 ml
voda
- 1 žličica sol
0 komentari:
Objavi komentar