RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Calzone

 

Priprema

1 Propirjate papriku i gljive.
2 Pomiješajte ricottu, mozzarellu, parmezan i šunku narezanu na trake te popaprite. Dodajte papriku i gljive.
3 Pomiješajte brašno i kvasac ta dodajte sol. Napravite udubinu pa ulijte vodu i malo ulja.
4 Zamijesite tijesto pa ostavite da se diže.
5 Pećnicu zagrijte na 190C. Lim za pečenje prekrijte papirom za pečenje.
6 Podijelite tijesto na šest dijelova. Razvaljajte u ovalan oblik dio po dio te nadjenite.
7 Premažite rubove tijesta vodom. Zatvorite i postavite na lim za pečenje.
8 Calzone premažite maslinovim uljem te pecite 25-30 minuta.
Izvor: Uskrsna kuharica 24sata

Sastojci BROJ PORCIJA - 4 +

Nadjev
  • 1 kom paprika, zelena
  • 200 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 200 g ricotta
  • 200 g mozzarella
  • 40 g parmezan
  • 100 g kuhana šunka
tijesto
  • 450 g pšenično brašno, bijelo
  • 2 žličica suhi kvasac
  • 300 ml voda
  • 1 žličica sol

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar