Sastojci:
– jaja 4
– šećer 100 g
– margarin 200 g
– čokol da 100 g
– prašak za pecivo 1 kesica
– brašno 4 kašike
– čokolada za krem 200 gr
– M.k.kuhinj.slatka pavlaka 1/2 litre
– šećer za krem 1 kašika
Za biskvit na laganoj vatri istopiti čokoladu i margarin.
Penasto umutiti žumanca sa šećerom pa dodati istopljenu čokoladu i braušno pomešano sa praškom za pecivo.
Posebno umutiti belanca u u čvrst sneg pa ih lagano umeušati u prethodnu smesu.
Izliti u podmazan pleh i peći na 200 stepeni 30 minuta.
Za krem na laganoj vatri zagrevati slatku pavlaku, čokoladu i šećer mešajući polako dok ne provri.
Pečeni biskvit izbockati viljuškom na nekoliko mesta i dok je još topao preliti ga toplim kremom. Ostaviti da se ohladi, seći na kocke i služiti.
blic.rs
0 komentari:
Objavi komentar